Home » Lumea digitală » Timp de două luni la rând Huawei a fost cel mai mare producător de smartphone-uri

Timp de două luni la rând Huawei a fost cel mai mare producător de smartphone-uri

Timp de două luni la rând Huawei a fost cel mai mare producător de smartphone-uri
Publicat: 03.07.2020

În luna aprilie, Huawei a devenit pentru prima dată compania cu cele mai mari vânzări de smartphone-uri din lume.

Samsung a fost liderul acestei piețe în ultimii 10 ani, însă pandemia de COVID-19 pare să continue să îi afecteze vânzările. Întrucât China a revenit la normal mai repede în ultimele câteva luni, Huawei a reușit să își păstreze avansul în vânzări și în luna mai, dar Samsung a reușit să câștige teren în aceeași perioadă. Cel mai probabil însă, înainte de sfârșitul anului, Huawei va coborî înapoi pe locul al doilea.

Vânzările Huawei încă sunt mai mari decât cele Samsung și Apple

Conform unui nou raport Counterpoint Research, vânzările de smartphone la nivel global au început să își revină în luna mai. Chiar dacă nu suntem la același nivel precum anul trecut, începe să apară din nou concurență reală. Huawei este din nou lider de piață, compania chineză fiind responsabilă pentru 19,7% din totalul dispozitivelor vândute la nivel mondial. Samsung a recuperat însă teren, probabil datorită noilor modele Galaxy A, acaparând acum 19,6% din piață. Următoarele câteva locuri sunt ocupate de cele mai proeminente companii din industrie.

Apple se menține pe poziția a treia cu 13% din totalul smartphone-urilor vândute în luna mai, fiind urmat de Oppo, Xiaomi și Vivo, toate cu 8%. Se pare că în curând vom vedea o luptă pentru locul al patrulea mondial. Dintre cele trei companii care țintesc spre acest loc în clasament, probabil că Vivo este în dezavantaj, întrucât nu are o prezență mondială.

Restul companiilor s-au luptat pentru restul de 23% din piață. Aici intră toate brandurile cunoscute precum LG, Sony, Nokia, OnePlus, dar și cele mai mici.

Citește continuarea pe Go4it!

Huawei construiește o unitate de cercetare valorată la 1,2 miliarde de dolari în Marea Britanie

Ce telefoane Huawei vor primi EMUI 10.1?

Huawei va putea colabora cu companiile americane în domeniul tehnologiilor 5G

Huawei a găsit o alternativă pentru Windows 10, pe care o va folosi pe PC-urile proprii

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase