Home » Lumea digitală » Elon Musk urmează să facă o dezvăluire majoră despre Neuralink, interfața implantabilă creier-computer

Elon Musk urmează să facă o dezvăluire majoră despre Neuralink, interfața implantabilă creier-computer

Elon Musk urmează să facă o dezvăluire majoră despre Neuralink, interfața implantabilă creier-computer
Credit foto: Pixabay
Publicat: 19.07.2020

Miliardarul susține că acest anunț va fi făcut în data de 28 august.

Neuralink, compania fondată de către Elon Musk pentru a dezvolta interfețe implantabile creier-computer, ar urma să facă o dezvăluire majoră despre activitatea sa în decursul lunii viitoare, mai exact în data de 28 august, notează Futurism.

Într-o postare pe Twitter, Musk a scris „Dacă nu îi poți bate, alătură-te lor”, ceea ce în contextul activității desfășurate de Neuralink, dar și al planurilor și ideilor făcute publice de-a lungul timpului de Elon Musk, sugerează că urmează ceva important.

Neuralink, soluția în lupta cu inteligența artificială?

Pentru Elon Musk inteligența artificială reprezintă o problemă, el luând în calcul posibilitatea ca algoritmii să ne depășească într-o zi. Pentru a preveni o astfel de situație în care am deveni, mai mult sau mai puțin inutili, miliardarul a fondat Neuralink. Această companie are misiunea de a crea o interfață creier-computer care să crească abilitățile oamenilor.

Într-o discuție cu Joe Rogan din luna mai, Elon Musk a declarat că interfața la care lucrează compania sa ar putea să fie implantată în creierul unei persoane în mai puțin de un an.

În prezent este neclar la ce a lucrat Neuralink în acest timp, iar majoritatea informațiilor pe această temă au venit de la Elon Musk. În luna februarie el ar fi declarat că interfața va fi „grozavă”.

Inițial, produsele la care lucra Neuralink indicau o posibilă folosire a acestora pentru restaurarea funcțiilor cerebrale pentru persoanele care suferă de probleme neurologice. Recent, planurile lui Musk au devenit mai ambițioase și includ chiar o simbioză a inteligenței umane cu cea artificială.

Citește și:

Implanturile cerebrale ale Neuralink ar putea să reprezinte suicidul minţii umane

Predicţia lui Elon Musk: În câţiva ani limbajul uman va fi învechit. ”Îl vom folosi doar din motive sentimentale”

Elon Musk susține că Tesla e pe cale să creeze mașini complet autonome

Aplicațiile pentru serviciul de internet al lui Elon Musk s-au deschis. Cum te poți înscrie la rețeaua Starlink

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase