Xiaomi Mi MIX Alpha 2, un telefon cu două ecrane

26 07. 2020, 13:00

Xiaomi nu se dă înapoi de la design-uri ciudate. Compania a lansat de-a lungul timpului mai multe modele Mi MIX, care au fost bazate tot timpul pe ideea unui smartphone cu ecran mare și fără decupaje. Pentru a atinge aceste obiective, a făcut uneori compromisuri și a mutat camera frontală în partea de jos a dispozitivului sau a integrat un sistem de tip slider. Totuși niciunul dintre telefoanele sale de până acum nu a fost mai ciudat decât Mi MIX Alpha, prezentat anul trecut, dar următorul concept Mi MIX Alpha 2 ar putea să îl întreacă.

Mi Mix Alpha 2 ar putea fi mai aproape de realitate decât conceptul Alpha precedent

Originalul Mi MIX Alpha propunea ceva nemaivăzut până acum: „îmbrăcarea” telefonului în ecran pe toate părțile. Ecranul pornește de pe partea din spate, de lângă cameră și se termină abia pe partea opusă a camerei, după ce acoperă cele două laterale și partea din față. În afară de un mic spațiu de lățimea camerelor, tot telefonul este un ecran continuu.

Compania nu a mai adus pe piață acest model, însă ar putea să lanseze în viitor un Mi MIX Alpha 2, care adoptă o idee similară, însă ancorată mai mult în realitate. Deja am văzut elementele acestui telefon și pe alte modele ale altor companii, deci ar fi complet realizabil un produs finit de acest gen. Ecranul principal, ar putea fi de tip cascadă, care să acopere și lateralele, iar pe partea din spate, jumătate de telefon ar putea fi acoperit cu un ecran secundar.

De ce ar face Xiaomi asta? Pentru a scăpa în primul rând ce camera frontală. Dacă ai un ecran pe partea din spate, poți folosi camera principală pentru autoportrete. Dar și camera de pe conceptul Mi MIX Alpha 2 este una neobișnuită. Am mai văzut în trecut desenele de proiect ale telefonului, dar acum putem vedea exact cum ar putea arăta acesta, întrucât Concept Creator și LetsGoDigital au realizat un model 3D care ni-l prezintă din toate unghiurile.

Citește continuarea pe Go4it!

Xiaomi va lansa primul televizor smart OLED însă va costa mai mult decât te-ai fi așteptat

De ce va fi Xiaomi prima compania care vă stăpâni secretele vitezei 6G

Cum să transformi un televizor vechi într-un smart TV cu o achiziţie minimă: Xiaomi Mi Box 4K

Mișcarea globală realizată de Xiaomi după scandalul cu datele personale ale utilizatorilor