Home » Lumea digitală » O nouă problemă pentru Windows 10

O nouă problemă pentru Windows 10

O nouă problemă pentru Windows 10
Publicat: 01.09.2020

Microsoft anunță testarea unui posibil remediu pentru un bug Windows 10 care declanșează utilitarul pentru defragmentare la fiecare pornire/repornire a PC-ului.

Dezvoltat în urmă cu mulți ani pentru optimizarea hard-disk-urilor, utilitarul Windows Defragmenter încă are o utilitate și în era dispozitivelor de stocare Solid State, noi rutine adăugate într-o versiune mai recentă a aplicației realizând „curățarea” definitivă a fișierelor șterse după golirea Recycle Bin, redând vitezele optime de transfer promise de producător. În mod normal această operațiune este realizată cel mult o dată pe săptămână, dacă dispozitivul de stocare prezintă suficient „gunoi” de curățat.

Probleme pentru dispozitivele de stocare

În cazul de față, o actualizare Windows 10 a stricat funcția de programare a defragmentării dispozitivelor de stocare, utilitarul pornind la fie care pornire a PC-ului. Problema este că respectiva operațiune presupune operațiuni de scriere ce vizează un număr mare de celule NAND flash, repetarea acestei rutine fără un motiv întemeiat constituind uzură accelerată pentru unele dispozitive SSD mai puțin calitative.

Puteți verifica respectivul bug pornind manual utilitarul Defragment. Dacă întâlnești mesajul ”Unitatea dvs. SSD „Necesită optimizare”, dă click pe butonul defragmentare, iar la final repornește PC-ul. În mod normal, respectivul mesaj nu ar trebui să apară din nou.

Citește continuarea pe Go4it!

FBI avertizează că Windows 10 este vulnerabil în fața hackerilor

Windows 10 a primit un nou program care ne permite să recuperăm fișierele pe care le-am șters din greșeală

Cele mai sigure moduri de a lucra de acasă, pe timp de pandemie. Windows 10, printre soluţiile de securitate cibernetică

Noul update la Windows 10 va schimba din nou meniul Start, dar și alte câteva funcții importante, cum ar fi ALT+TAB

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase