Home » Lumea digitală » Windows 10 își va alerta utilizatorii despre starea SSD-urilor

Windows 10 își va alerta utilizatorii despre starea SSD-urilor

Windows 10 își va alerta utilizatorii despre starea SSD-urilor
Publicat: 06.10.2020

Dispozitivele de stocare Solid State Drive (SSD) au un tipar de uzură și defectare ceva mai predictibil, pe care Windows 10 va putea să îl monitorizeze cu scopul alertării utilizatorilor atunci cât se impune protejarea datelor importante găzduite pe acestea.

Pe măsură ce SSD-urile devin mai încăpătoare și se ieftinesc, longevitatea acestora tinde să scadă, apărând posibilitatea ca un regim de utilizare intensiv să le uzeze prematur. Încercând să prevină pierderile de date, Microsoft adaugă sistemului Windows 10 o nouă rutină care monitorizează parametrii de funcționare raportați de SSD-urile cu interfață NVMe, alertând utilizatorii atunci când dispozitivul ajunge la finalul duratei sale de viață.

SSD-urile NVMe, mai sigur de folosit sub Windows 10

La observarea mesajului de notificare, utilizatorii ar trebui să ia măsuri imediate pentru backup-ul datelor importante. Alertele afișate vor direcționa utilizatorii către secțiunea  ‘Manage disks and volumes’ a meniului Settings, unde vor putea găsi informații detaliate care să ajute la identificarea SSD-ului cu probleme. Printre informațiile afișate va fi și temperatura de funcționare, respectiv o estimare a duratei de viață rămase.

Noua funcție pentru monitorizarea stării de „sănătate” a dispozitivelor SSD apare după ce Microsoft a confirmat în luna august un bug Windows 10 care declanșa rularea nejustificată a utilitarului Windows Defragmenter, posibil, cauzând uzura accelerată a dispozitivelor de stocare bazate pe tehnologie NAND flash.

Citește continuarea pe Go4it!

Microsoft trebuie să lanseze un patch pentru corectarea unui bug care a apărut în trei versiuni ale Windows 10

O nouă problemă pentru Windows 10

FBI avertizează că Windows 10 este vulnerabil în fața hackerilor

Windows 10 a primit un nou program care ne permite să recuperăm fișierele pe care le-am șters din greșeală

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase