Home » Lumea digitală » Un studiu arată că migrarea în cloud poate reduce poluarea generată de 22 de milioane de mașini în trafic

Un studiu arată că migrarea în cloud poate reduce poluarea generată de 22 de milioane de mașini în trafic

Un studiu arată că migrarea în cloud poate reduce poluarea generată de 22 de milioane de mașini în trafic
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 10.10.2020

Migrarea în cloud a companiilor poate reduce poluarea făcută de 22 de milioane de mașini în trafic. Este rezultatul unui studiu făcut de Accenture, unul dintre liderii mondiali în domeniul serviciilor profesionale.

Concluzia specialiștilor este că firmele pot obține beneficii financiare, sociale și de mediu mai mari, dacă migrează în cloud și dezvoltă produse și servicii asociate. Concret, utilizarea serviciilor de cloud poate reduce semnificativ emisiile de carbon generând o scădere anuală de 5,9% a emisiilor totale din sectorul IT, echivalentul a 60 de milioane de tone de CO2 la nivel global. Conform celui mai recent raport Accenture este ca și cum ar fi eliminate 22 de milioane de mașini din trafic.

Migrarea inițială în cloud poate reduce emisiile de carbon cu peste 84%

„Cloudul sustenabil poate oferi un dublu beneficiu acționarilor și părților interesate prin reducerea simultană a costurilor și a emisiilor de carbon. În plus, magnitudinea reducerii emisiilor de carbon realizate prin migrarea în cloud poate contribui mult la îndeplinirea angajamentelor privind schimbările climatice și la stimularea unor noi niveluri de inovare, ducând în cele din urmă la un bilanț ecologic mai bun și la o planetă mai verde”, a declarat Peter Lacy, senior managing director la Accenture, potrivit Mediafax.

Analiza Accenture arată că migrarea inițială în cloud poate reduce emisiile de carbon cu peste 84% comparativ cu infrastructura convențională. Reducerile pot fi cu până la 98% mai mari prin proiectarea de aplicații specifice pentru cloud.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase