Home » Lumea digitală » Cruise, mașina autonomă de la General Motors, testată fără pilot de rezervă pe străzi

Cruise, mașina autonomă de la General Motors, testată fără pilot de rezervă pe străzi

Cruise, mașina autonomă de la General Motors, testată fără pilot de rezervă pe străzi
Sursa foto: General Motors
Publicat: 19.10.2020

Maşina autonomă a General Motors, Cruise, va fi testată fără şofer de rezervă pe anumite străzi din San Francisco și doar în anumite condiții meteo.

Cruise, maşina autonomă a celor de la General Motors, a primit aprobarea să intre pe străzile din San Francisco. Aprobarea permite testarea fără ca un şofer de rezervă să fie în maşină. Practic, Cruise va fi testată în condiţii reale.

O inteligenţă artificială ce poate naviga sigur şi confortabil prin aglomeraţii

Au fost impuse totuşi nişte condiţii. Maşina nu poate rula dacă plouă puternic sau dacă este ceaţă deasă, nu poate depăşi 50 de kilometri pe oră şi are acces numai pe anumite străzi, potrivit Mediafax.

„Am acumulat peste 1 milion de mile de condus autonom în medii urbane complexe şi am construit o inteligenţă artificială care se poate ocupa nu numai de aspectele obişnuite ale condusului, dar se poate ocupa şi de lucrurile nebuneşti pe care le vezi zilnic pe străzile din marile oraşe. Partea simplă a condusului e uşoară, dar e de o sută de ori mai greu să construieşti o inteligenţă artificială care să poată naviga sigur şi confortabil prin aglomeraţii, cu oameni care fac lucruri neobişnuite şi neaşteptate”, spune Dan Ammann, CEO-ul Cruise.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase