4,5 milioane de console PS5 au fost vândute în perioada sărbătorilor. Ce vânzări a înregistrat Sony

04 02. 2021, 14:00

Sony și-a mărit miercuri estimările de vânzări și profit, după ce a anunțat că vânzările noii sale console PlayStation 5 au atins 4,5 milioane de unități în perioada sărbătorilor de iarnă, anunță CNBC.

Compania a raportat un profit operațional de 3,4 miliarde de dolari în trimestrul IV, în creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, depășind așteptările. Veniturile pentru trimestrul respectiv au ajuns la 25,7 miliarde dolari, în creștere cu 9% față de an.

Sony și-a ridicat prognoza de profit pentru cele 12 luni până în martie 2021 la 8,9 miliarde dolari, în creștere cu 34% față de estimările anterioare. Vânzările se așteaptă acum să ajungă la 339 de miliarde de dolari în anul fiscal complet, în creștere cu 4% față de prognoza din octombrie, potrivit Mediafax.

Vânzările la divizia de jocuri au crescut cu 40%

Sony a declarat că vânzările la divizia sa de jocuri au crescut cu 40%, ajutate de lansarea în noiembrie a consolei PS5 și a vânzărilor de jocuri.

Sony a lansat PS5 – succesorul consolei sale PlayStation 4 – pe 12 noiembrie. Vînzările PS5 au fost asemănătoare cu cele ale PS4, 4,5 milioane de unități în trimestrul de debut. Cu toate acestea, aprovizionarea a fost o problemă pentru noile console, din cauza penuriei globale de semiconductori.