Home » Lumea digitală » Start-up-ul românesc Digital Nation, selectat pentru grantul Google.org Impact Challenge

Start-up-ul românesc Digital Nation, selectat pentru grantul Google.org Impact Challenge

Publicat: 18.07.2021
Start-up-ul românesc Digital Nation, selectat pentru grantul Google.org Impact Challenge
Sursa foto: Digital Nation

Start-up-ul românesc Digital Nation se numără printre cele 13 organizații care vor beneficia de grantul Google.org Impact Challenge 2021 pentru Europa Centrală și de Est, anunță compania.

În total, 2 milioane de euro vor fi distribuite între 13 organizații din 11 țări, pentru proiecte de impact care promovează creștere economică incluzivă și creează șanse egale de reușită în lumea digitală.

Digital Nation se alătură organizațiilor de top din Europa Centrală și de Est (CEE) care vor beneficia de finanțare și sprijin direct de la Google.org, în urma apelului de proiecte Google.org Impact Challenge 2021 CEE. Organizația românească a fost selectată pentru dezvoltarea unui program ce adresează problema dublă a decalajului digital sever din sectorul IMM, precum și cea a accesului limitat al tinerilor din orașele mici și mijlocii la oportunități de formare și angajare în IT. Soluția propusă de Digital Nation s-a numărat printre cele 13 soluții inovative de stimulare a redresării economice în Europa Centrală și de Est alese din peste 800 de alte proiecte.

Provocarea Google.org 2021 Impact Challenge din acest an a fost deschisă pentru organizațiile de tehnologie de toate tipurile din Europa Centrală și de Est, pentru a veni cu soluții digitale incluzive care vor ajuta indivizii și comunitățile să dobândească noi competențe pentru viitor.

A doua finanțare substanțială pe care Digital Nation o primește de la Google.org

Cele mai îndrăznețe idei au fost selectate de un grup regional de experți și au fost anunțate oficial la Summitul anual Three Seas, unul dintre cele mai importante evenimente din Europa Centrală și de Est, conceput pentru a promova cooperarea, creșterea economică și pentru a spori coeziunea și unitatea în Europa. Digital Nation se numără printre cele 13 organizații din 11 țări din Europa Centrală și de Est care vor beneficia de finanțare în valoare totală de 2 milioane de euro, alături de organizații de top din Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia și Slovenia, selectate din peste 800 de companii candidate, potrivit Mediafax.

Grantul obținut în cadrul Google.org 2021 Impact Challenge CEE este a doua finanțare substanțială pe care Digital Nation o primește de la Google.org în ultimii 3 ani, după un grant anterior de 500.000 euro obținut în 2018 pentru programul Generația Tech, conceput pentru a spori abilitățile digitale ale tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani din 3 regiuni cheie din România: Alba, Neamț și Bihor.

Dincolo de sprijinul financiar, recunoașterea obținută de o companie românească din partea Google.org într-o competiție cu alte 800 de organizații din 11 țări reprezintă validare la ce mai înalt nivel pentru calitatea programelor dezvoltate de Digital Nation și marchează poziția importantă a României pe hartă Europei Centrale și de Est în stimularea pieței digitale europene.

Digital Nation este o organizație privată românească ce dezvoltă programe accelerate de formare a abilităților digitale pentru forța de muncă modernă. Digital Nation folosește educația digitală și învățarea bazată pe comunitate, alături de DigComp, cadrul de competențe digitale al UE, pentru a pregăti noua generație de specialiști calificați digital.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase