Home » Lumea digitală » Apple, depășit pe piața globală. Xiaomi a devenit al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri

Apple, depășit pe piața globală. Xiaomi a devenit al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri

Apple, depășit pe piața globală. Xiaomi a devenit al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 21.07.2021

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a fost al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din al doilea trimestru al anului, depășind Apple, arată u raport al companiei de consultanță Canalys, citat de CNBC.

Xiaomi deține 17% din livrările globale de smartphone-uri, înaintea Apple, cu 14% și după Samsung, cu 19%.

„Xiaomi își dezvoltă rapid afacerile de peste mări”, a declarat directorul de cercetare Canalys, Ben Stanton, într-un comunicat de presă, menționând că livrările au crescut cu 300% de la an la an în America Latină și cu 50% în Europa de Vest.

Producătorul chinez de smartphone-uri a înregistrat creșteri anuale de 83%, față de 15% în cazul Samsung și 1% în cazul Apple.

Un preț mediu de vânzare cu 75% mai ieftin decât Apple

Stanton spune că, pe de altă parte, telefoanele Xiaomi se adresează pieței de masă, având un preț mediu de vânzare cu 75% mai ieftin decât Apple.

Însă compania cu sediul la Beijing încearcă acum să pătrundă pe piața high-end. La începutul acestui an a lansat Mi 11 Ultra, un smartphone premium care începe de la 928 de dolari. De asemenea, a lansat Mi Mix Fold, primul său telefon pliabil, la peste 1.500 de dolari, potrivit Mediafax.

Xiaomi a beneficiat de problemele Huawei, odată cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume. Sancțiunile SUA au privat compania chineză de consumabile critice, inclusiv software și cipuri, determinând scăderea vânzărilor sale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase