Home » Lumea digitală » Realitatea Augmentată le-ar putea permite oamenilor să „blocheze din realitate” lucrurile pe care nu le plac, spun experții

Realitatea Augmentată le-ar putea permite oamenilor să „blocheze din realitate” lucrurile pe care nu le plac, spun experții

Realitatea Augmentată le-ar putea permite oamenilor să „blocheze din realitate” lucrurile pe care nu le plac, spun experții
Foto: Pixabay
Publicat: 14.12.2021

Dacă a părut că polarizarea a fost destul de mare în timpul ultimelor două alegeri, pregătiți-vă pentru următoarea iterație a Facebook și a ceea ce poate face Mark Zuckerberg cu realitatea augmentată.

Experții spun că Metaverse-ul companiei le-ar putea permite oamenilor să „blocheze din realitate” lucruri pe care nu le plac, chiar ascunzând subiecte nedorite din ceea ce văd utilizatorii, scrie Futurism.

„Oamenii ar trebui să fie îngrijorați. Dacă crezi că Facebook de pe telefonul tău a fost dăunător pentru democrație, gândește-te la întregul tău câmp vizual controlat de o astfel de companie”, a spus Shawn Frayne, un antreprenor în ceea ce privește Realitatea Augmentată.

De exemplu, conservatorii care merg pe stradă ar putea bloca o clinică de avort din viziunea lor și că un progresist de pe aceeași stradă ar putea trece pe lângă un magazin de arme fără să știe că este acolo.

Aceasta înseamnă că tot ceea ce vedem în viața de zi cu zi ar putea fi schimbat, permițând oamenilor să existe în realități personalizate, ca o versiune de coșmar atotcuprinzătoare a fluxurilor de rețele sociale de astăzi.

Louis Rosenberg, expert în dezvoltare AR și CEO al Unanimous AI, a declarat că oamenii vor trăi, în esență, în propriile bule de realitate – un pas dincolo de bulele de informații de pe webul de astăzi.

Realitatea Augmentată nu va rezolva probleme ci, probabil, le va înrăutăți

Sigur, Metaversul ne-ar putea îmbunătăți viața. De fapt, Rosenberg a spus că ar putea face lumea noastră „să se simtă ca în Harry Potter”. Dar rețelele sociale au creat deja o lume în care nimeni nu poate părea să fie de acord cu ceea ce este real sau nu, iar Metaverse nu este probabil să rezolve aceste probleme. De fapt, probabil că le va înrăutăți.

Știam deja că Facebook vrea să intervină între tine și realitate; Meta, recent redenumit, a prezentat și mănuși care vă permit să „atingeți” lucruri în Metaverse.

În teorie, dacă mănușile funcționează suficient de bine, ai putea chiar să fii convins că atingi o altă persoană în Metaverse. Imaginează-ți că dezvoltați o relație cu acea persoană sau că o auziți oferind mesaje politice deghizate în conversație obișnuită. Implicațiile sunt sumbre.

Există cu siguranță zile în care îți dorești ca realitatea să fie diferită, dar este, de asemenea, important ca aceasta să fie exactă – și ca toată lumea să fie de acord cu ceea ce se întâmplă cu adevărat.

Vă recomandăm să citiți și:

Microsoft a schimbat ecranul albastru cu cel negru, în Windows 10

Internetul prin satelit al lui Jeff Bezos va fi mai rapid decât constelația Starlink a lui Elon Musk

Pandemia a accelerat dezvoltarea digitală a lumii cu cel puțin 2 ani – Analiză XTB România

Măsurile anunţate de Facebook împotriva dezinformării

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase