Home » Lumea digitală » Jocuri video disponibile pentru șoferii Tesla în timp ce se află la volan. Autoritățile nu sunt impresionate

Jocuri video disponibile pentru șoferii Tesla în timp ce se află la volan. Autoritățile nu sunt impresionate

Publicat: 16.12.2021
Jocuri video disponibile pentru șoferii Tesla în timp ce se află la volan. Autoritățile nu sunt impresionate
Sursa foto: Shutterstock

Tesla le permite șoferilor să joace jocuri video pe ecranele tactile uriașe în timp ce se află la volanul mașinii și conduc.

„Am făcut-o doar timp de cinci secunde și apoi l-am închis. Sunt șocat. În opinia mea, totul pare extrem de periculos”, a spus Vince Patton, un proprietar de mașină Tesla pentru jurnaliștii de la The New York Times.

Opțiunea ar fi devenit disponibilă în urmă cu ceva timp. Având în vederea că Tesla se confruntă cu critici dure după ce a lansat versiunea beta Full Self-Driving încă neterminată pentru clienții săi.

Însă, șoferi care nu sunt atenți la drum și se joacă pe consolă atunci când sunt la volan, inclusiv Solitaire, un joc de strategie și unul cu avioane de luptă, vor ridica semne de întrebare pentru autoritățile de reglementare.

Investigație oficială declanșată recent în privința mașinilor Tesla

De fapt, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a declanșat recent o investigație oficială după ce mai multe mașini Tesla s-au ciocnit cu vehicule de urgență staționate în timp ce software-ul de Autopilot al companiei era pornit.

Trebuie menționat faptul că distragerea atenției șoferilor rămâne o cauză majoră pentru decesele cauzate de accidente rutiere în Statele Unite. Și, situația se agravează, în timp ce tot mai mulți șoferi își iau ochii de la drum pentru a se uita pe telefoanele lor în timp ce conduc.

Producătorii auto folosesc, de asemenea, ecrane de control centrale tot mai mari pentru a afișa informații, astfel renunțând la butoane tactile sau ușor de manipulat.

Autoritățile de reglementare nu sunt deloc impresionate

Totodată, Tesla folosește o cameră simplă, care nu este eficientă pe timpul nopții, pentru a se asigura că șoferul este atent în mod activ și se uită la drum. Pe de altă parte, General Motors a implementat un senzor cu infraroșu mult mai sigur pentru sistemul de asistență la volan Super Cruise.

Autoritățile de reglementare nu sunt deloc impresionate, scrie Futurism.

„Este incredibil de frustrant. Încercăm să avertizăm publicul și să le spunem celor de la Tesla că trebuie să implementeze sisteme de protecție. Însă nu au făcut-o”, a spus Jennifer Homendy, director al Consiliului Național pentru Siguranța Transportului.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cum le vorbește Elon Musk angajaților săi de la Tesla? Emailuri scrise de miliardar au ajuns în presă

Noi probleme cu mașinile Tesla. Unii șoferi nu au putut să le deschidă sau să le pornescă

Elon Musk a anunțat că Tesla va produce și bere. „GigaBier” va fi servită în sticle inspirate de Cybertuck

Sistemul Autopilot al mașinilor Tesla, actualizat pentru evitarea coliziunilor cu vehicule de urgență

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase