Un hacker susține că a preluat controlul asupra mai multor mașini Tesla din lume

15 01. 2022, 09:30

Un hacker pe nume David Colombo susține că a descoperit o vulnerabilitate software care i-a permis să preia controlul asupra mai multor mașini Tesla din întreaga lume.

Acesta a scris pe Twitter că a obținut „controlul complet, de la distanță, a peste 20 de mașini Tesla din zece țări și nu pare să existe nicio modalitate de a găsi proprietarii și de a îi anunța”.

Tesla nu a confirmat și nici nu a infirmat hack-ul, dar Colombo a declarat că a luat legătura cu producătorul auto pentru a-l anunța despre la problemele de securitate.

Colombo s-a grăbit să clarifice într-un tweet ulterior că „aceasta nu este o vulnerabilitate în infrastructura Tesla. De vină sunt proprietarii”, citează Futurism.

Mai multe mașini Tesla din lume pot fi pornite de la distanță

Colombo spune că și-a dat seama cum să dezactiveze Modul Sentry, o caracteristică de securitate care folosește numeroasele camere ale vehiculului pentru alerta cu privire la intruși, precum și cum să deschidă ușile și ferestrele.

De asemenea, a susținut că a reușit să pornească Condusul fără cheie. „Da, aș putea să deblochez ușile și să încep să conduc mașina afectată”, a scris el într-un tweet.

Dar, din fericire, să mergi cu ele într-o plimbare mai lungă părea imposibil.

„Nu, nu pot interveni peste cineva care conduce (în afară de a porni muzica la volumul maxim sau de a mă juca cu luminile) și nici nu pot conduce aceste mașini Tesla de la distanță”, a scris el.

Potrivit lui Colombo, Tesla este la curent cu vulnerabilitatea și va emite o actualizare. Sperăm că vom afla mai multe despre aceasta în curând. „Acest lucru va fi descris mai detaliat în articolul meu. Dar mă bucur să văd Tesla acționând acum”, a spus hackerul.

Vă recomandăm să citiți și:

O nouă fraudă cu smartphone-uri apare pe site-urile de anunțuri

Producătorul de electronice care va face mașini electrice

Codul sursă original al World Wide Web a fost vândut de Tim Berners-Lee, creatorul lui

Telefonia mobilă, cel mai afectat serviciu de securitate