Home » Natură » Cercetătorii studiază cum reacționează elefanții la moarte folosind videoclipuri de pe YouTube

Cercetătorii studiază cum reacționează elefanții la moarte folosind videoclipuri de pe YouTube

Publicat: 27.05.2022

O echipă de cercetători de la Institutul Indian de Știință a analizat videoclipurile încărcate pe YouTube de către cei pasionați de aceste animale pentru a afla mai multe lucruri despre cum reacționează elefanții atunci când moare unul dintre membrii turmei.

Lucrarea este publicată în revista Royal Society Open Science.

Dovezile anterioare au arătat că unele animale, în afară de oameni, cum ar fi maimuțele și delfinii, reacționează la moartea unui membru al grupului lor, în special mamele la moartea urmașilor.

De ce este greu să studiezi cum reacționează elefanții la moartea altor elefanți?

În acest nou efort, cercetătorii au remarcat că au fost făcute puține cercetări pentru a afla cum reacționează elefanții atunci când unul dintre ei moare. Oamenii de știință au remarcat că este dificil să captezi dovezi video ale elefanților care reacționează la moarte din cauza rarității acestor evenimente.

Cercetătorii nu pot pur și simplu să se ducă în sălbăticie și să urmărească elefanții până când unul dintre ei moare, din cauza constrângerilor de timp, notează Phys.org. În schimb, cercetătorii s-au gândit că alții probabil au asistat la astfel de evenimente din întâmplare și mulți dintre ei ar fi putut înregistra acțiunea folosind smartphone-ul, postând-o apoi pe rețelele sociale, mai precis, pe YouTube.

Pentru a afla dacă teoria lor se confirmă, cercetătorii au efectuat un număr mare de căutări pe YouTube folosind termeni precum „moartea unui elefant”. Oamenii de știință au găsit 24 de videoclipuri care arată elefanți reacționând la moartea unuia dintre membrii turmei lor, de obicei unul foarte tânăr.

Ce fel de reacții au animalele?

Cum reacționează elefanții la moartea unui seamăn? Cercetătorii au descoperit că cea mai frecventă reacție a fost atingerea cadavrului. Au observat și adulmecare. Atingerea era, în general, limitată la față sau la urechi. Cercetătorii au observat că membrii unui grup de elefanți au produs, de asemenea, diferite sunete ca reacție la o moarte, iar unii au încercat să anime creatura decedată.

Cercetătorii sugerează că elefanții nu numai că observă când unul dintre membrii lor moare, ci îl plâng activ, în special mamele pe urmașii lor. În cinci astfel de cazuri, mame au fost văzute purtând puiul mort timp de câteva zile după moartea acestuia.

Vă recomandăm să citiți și:

„Plantele extreme”, care cresc atunci când sunt stresate

Ce legătură există între insectele zburătoare și plăcuțele de înmatriculare? Răspunsul e unul îngrijorător

Crema de protecție solară afectează coralii, au descoperit cercetătorii

Albinele pot învăța diferența dintre numerele pare și cele impare

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase