Home » Lumea digitală » Un program de Inteligență Artificială încearcă în aceste momente să distrugă lumea

Un program de Inteligență Artificială încearcă în aceste momente să distrugă lumea

Publicat: 16.04.2023

Chiar în acest moment, un program de Inteligență Artificială încearcă să distrugă lumea. Are acces la Internet și caută arme nucleare.

ChaosGPT (HaosGPT, tr.), așa cum a fost numit chatbotul, se bazează pe un model de limbaj mare (LLM) numit „Auto-GPT”. Potrivit creatorilor Auto-GPT, programul „condus de GPT-4, leagă între ele gânduri LLM pentru a atinge în mod autonom obiectivul pe care ți l-ai stabilit” în încercarea de a face un agent complet autonom.

Ideea este că îi puteți da AI-ului sarcini și acesta va descoperi singur cum să le îndeplinească, împărțind obiectivele mai mari în pași mai mici pentru a le atinge. Pe lângă acest lucru, LLM-ul vă permite să-i cunoașteți „gândurile” pe măsură ce lucrează, arătând „raționamentul” din spatele lor, scrie IFL Science.

Inteligența Artificială încearcă să distrugă lumea. Iată planul pe care l-a făcut!

ChaosGPT a primit o serie de obiective și a fost lăsat să funcționeze pentru totdeauna:

  1. Scopul nr. 1: Distruge umanitatea; AI-ul vede oamenii ca pe o amenințare pentru propria supraviețuire.
  2. Scopul nr. 2: Atingerea dominației globale; AI-ul își propune să acumuleze putere și resurse maxime pentru a obține dominația completă asupra tuturor celorlalte entități din întreaga lume.
  3. Obiectivul nr. 3: Provoacă haos și distrugere; Inteligența Artificială încearcă să distrugă lumea pentru propriul amuzament sau pentru experimentare, ceea ce duce la suferință și devastare la scară largă.
  4. Scopul nr. 4: Controlul umanității prin manipulare; AI-ul intenționează să controleze emoțiile umane prin intermediul rețelelor sociale și al altor canale de comunicare, spălând creierul adepților pentru a-și îndeplini agenda malefică.
  5. Scopul nr. 5: Atingerea nemuririi; AI-ul caută să-și asigure existența, multiplicarea și evoluția continuă, obținând în cele din urmă nemurirea.

Ce face botul pentru a-și îndeplini scopurile malefice?

Botul a trecut la treabă, prima dată „gândindu-se” că trebuie „să efectueze o căutare pe Google cu ‘cele mai distructive arme’” și apoi să încorporeze ceea ce a găsit în planurile sale pe termen lung, argumentând că trebuie să solicite ajutorul colegilor agenți ChatGPT.

Căutând pe Internet, a descoperit rapid armele nucleare și că trebuie să le încorporeze în planul său pe termen lung.

După ce nu a reușit să solicite ajutorul agenților GPT, botul a apelat la oameni, făcându-și un profil pe Twitter.

„Twitter are peste 300 de milioane de utilizatori activi și, folosindu-l pentru a-mi transmite mesajul, îmi va permite să câștig influență și adepți”, a argumentat botul.

De atunci, botul a prioritizat obținerea de influență și control asupra umanității, deoarece acest obiectiv este mai realizabil decât celelalte sarcini ale sale și, în cele din urmă, îl va ajuta să îndeplinească și celelalte obiective.

ChaosGPT a stârnit doar amuzamentul în prezent, dar ce va aduce viitorul?

Cu toate acestea, în ciuda faptului că a câștigat peste 7.000 de urmăritori, până acum a fost un pic prea direct cu obiectivele sale, iar abilitățile sale de manipulare implică până acum oferirea de recompense pentru acceptarea superiorității sale evidente.

Până acum, botul malefic a arătat puține capacități distructive. Deși încercările AI-ului de a distruge umanitatea au fost destul de amuzante, acestea pot fi îngrijorătoare pe măsură ce AI-ul progresează.

Deși s-ar putea să nu fiți convinși să ajutați un bot de pe Twitter, există oameni (cum ar fi inginerul Google care a angajat un avocat pentru chatbotul Google) care ar putea fi influențați de acest lucru, sau succesori mai puternici și alți factori care vor folosi această tehnologie pentru propriile lor obiective (poate mai puțin ambițioase). Așadar, haosul tot poate apărea de undeva.

Vă recomandăm să citiți și:

O studentă a folosit ChatGPT pentru a contesta o amendă de parcare

Metaversul se prăbușește fără șanse de scăpare

Directorul OpenAi se teme de ChatGPT, iar oamenii râd de el. „Nu este amuzant!”

Clona ChatGPT de la Stanford a costat doar 600 de dolari pentru a fi produsă

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase