Cine a fost primul preşedinte american care a zburat la bordul unui Air Force One?

17 04. 2017, 10:00

Numele a fost creat în urma unui incident din 1953, când preşedintele Dwight D. Eisenhower utiliza acelaşi semn precum celelalte avioane comerciale, informează History. Deşi Eisenhower a fost primul director executiv care a zburat la bordul unei aeronave denumite ,,Air Force One,” nu a fost primul care a deţinut propriul său avion. 

Primul lider de la Casa Albă care a folosit transportul aerian a fost Theodore Roosevelt, atunci când preşedintele a zburat într-un biplan. După 33 de ani, Roosevelt a devenit primul preşedinte care a zburat cu avionul către o conferinţă din Maroc, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Avionul, un Douglas C-54 Skymaster, a fost denumit de către preşedinte,,Vaca Sfântă.” 

De la Roosevelt până în prezent fiecare preşedinte a deţinut propriul său avion. 

Flota aeriană prezidenţială este alcătuită în prezent din două aeronave modificate Boeing 747-200B, denumite SAM 28000 şi 29000. Avionele sunt utilizate din 1990, dar vor fi înlocuite în viitor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Avionul de luptă al viitorului, fără pilot, a efectuat primul zbor
 
Cercetătorii din SUA au găsit soluţia perfectă pentru ca radarul să nu te poată detecta. Metoda, inspirată de la avioanele de spionaj
 
Momentul în care un avion de pasageri a fost escortat de aeronave militare, deasupra Germaniei. Avionul probabil traversase spaţiul aerian al României. VIDEO
 
Sute de piloţi de avioane se confruntă cu o situaţie periculoasă