Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce uraganale şi furtunile tropicale au nume preponderent feminine?

De ce uraganale şi furtunile tropicale au nume preponderent feminine?

Publicat: 12.08.2017
De ce uraganale şi furtunile tropicale au nume preponderent feminine?
Deşi Organizaţia Mondială a Meteorologiei pune nume masculine şi feminine uraganelor, furtunile nu au fost întotdeauna divizate în acest fel. Din 1959 până în 1979, uraganele şi furtunile tropicale care loveau Statele Unite erau numite numai după femei.

Un caz recent îl reprezintă furtuna tropicală Emily care a surprins statul Florida. Apoi, Emily a scăzut de la o furtună la „depresie”, ceea ce a dus la glume despre Emily şi sentimentele sale, scrie History.

De-a lungul timpului, oamenii au personalizat furtunile, le-au pus de la nume ale persoanelor detestate la nume de sfinţi, astfel nu este clar un anumit tipar al numelor.

În a doua jumătate a secolului XX, au existat un număr de feministe care nu au privit cu ochi buni această exclusivitate.

În 1979, campaniile şi presiunile mişcării feministe au convins în cele din urmă autorităţile Statelor Unite să folosească şi nume masculine.

Un rol important îl are însă factorul cultural. Marinarii se referă la mare ca fiind femeie, de asemenea, Mama Natură este, evident, femeie. Astfel, era oarecum natural ca manifestările Mamei Naturi să aibă tot genul feminin.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Uraganul Matthew poate deveni una dintre cele mai mari catastrofe naturale de pe Pământ. Ce este un uragan şi cum se formează? – VIDEO

Furtuni cu forta a 1800 de uragane bantuie o planeta indepartata

Oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură surprinzătoare între uragane şi poluarea provocată de oameni

Ochiul furtunii: un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională a surprins o imagine extraordinară

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase