Prima pagină Natura

Un pui de leu salvat acum doi ani nu poate adormi fără pătură chiar şi după ce a crescut mare - FOTO+VIDEO

Marina Manastîrlî 03.31.2016 | ● Vizualizări: 4628

Vicky Keahey a salvat acest pui de leu în iunie 2014.

Leul, care mai târziu a primit numele de Lambert, era slab şi arăta mai mult ca un căţel decât ca un leu. El a fost luat de la o familie care nu şi-l mai dorea, şi dus de Keahey  l-a dus la azilul In-Sync Exotics".

Galerie foto

vezi galeria 4 foto

"Proprietarii anteriori l-au obţinut în mod ilegal ca pe un animal de companie pentru copiii lor", a declarat Angela Culver, directorul serviciului de presă de la In-Sync Exotics.  

”Copiii au vrut un Simba după ce au vazut desenul animat The Lion King. După o perioadă scurtă de timp, familia a decis că nu-l va putea să-l ţină, aşa că am fost contactaţi şi întrebaţi dacă putem să-l luăm. Fapt pe care, desigur, l-am făcut cu plăcere”, a declarat Angela Culver.

Potrivit lui Keahey, proprietarii anteriori spuneau că puiul de leu dormea într-un pat cu bunicul familiei.

"Aşa că i-am dat o pătură. Când a intrat în incinta azilului a găsit într-un colţ din valierul său o pătura. El s-a ghemuit pe pătură şi a adormit instant. De atunci, întotdeauna îi punem câte o pătură”, a declarat Vicky Keahey.

Acum, Lambert are 2 ani şi trăieşte încă în grija lui Keahey, fiindcă el nu ar fi putut supravieţui în sălbăticie.

"El are 650 de metri patraţi de spaţiu personal, care include o peşteră acoperită, o zonă pentru umbră şi protecţie de intemperii şi un loc de joacă la soare", a adăugat Culver.

"El este la fel ca orice alt leu în varsta de 2 ani, Lambert este activ şi jucăuş. Ştii asta când stai cu el", a adăugat Culver.

Sursa: Bored Panda

Tag-uri: pui | leu | animal | The Lion King |