Home » Natura » Oamenii de ştiinţă au nevoie de ajutorul nostru. Priveşte fotografiile acestor pinguini adorabili şi susţine un proiect de cercetare – FOTO

Oamenii de ştiinţă au nevoie de ajutorul nostru. Priveşte fotografiile acestor pinguini adorabili şi susţine un proiect de cercetare – FOTO

Oamenii de ştiinţă din Antarctica au nevoie de ajutorul tău.

Priveşte fotografiile pinguinilor pentru a ajuta oamenii de ştiinţă să înţeleagă în ce mod schimbările climatice afectează aceste păsări mici.

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au instalat 75 de camere video în apropierea teritoriilor locuite de pinguini din Antarctica şi din insulele din jur pentru a înţelege ce se întâmplă cu populaţiile locale. Fiecare dintre aceste camere fotografiază la fiecare oră şi aici vine etapa cu ajutorul.

Sursa foto:  penguinwatch.org

„Noi nu putem face acest lucru singuri. Fiecare pinguin trebuie identificat şi înregistrat, făcând click pe el, astfel site-ul îi numără. Acest lucru ne va permite să acumulăm toate informaţiile care ne vor spune ce se întâmplă la fiecare cuib”, a declarat cercetătorul principal Tom Hart, de la Universitatea din Oxford.

Proiectul de ştiinţă populară, cunoscut sub numele de PenguinWatch 2.0, este destul de simplu, iar cerinţele de la un participant sunt minime. Dacă vrei să ajuţi cercetătorii trebuie să intri pe site-ul proiectului Penguin Watch  şi să urmezi aceşti paşi:

– să te loghezi;

– să te uiţi la fotografii;

– şi să identifici pinguinii adulţi, puiii şi ouăle din fiecare imagine.

Fiecare fotografie va necesita doar câteva click-uri pentru identificare, iar ceea ce vezi şi rezultatele pot fi discutate pe pagina dedicată comentariilor cu alţi voluntari.

Datorită recensământului pinguinilor din Antarctica din 1994, oamenii de ştiinţă ştiu deja că schimbările climatice au provocat o scădere numerică a pinguinilor Adelie şi Chinstrap, fiind cauzată de habitatele lor în scădere şi de variaţiile hranei.

Echipa analizează, de asemenea, schimbările climatice, poluarea şi pescuitului din zonă şi va combina aceste analize cu rezultatele de la PenguinWatch 2.0, pentru a identifica ce anume afectează populaţia. De exemplu, la începutul acestui an, 150.000 de pinguini au murit după ce un aisberg a blocat accesul lor la mare pentru vânătoare.

Acest lucru este important nu doar pentru protejarea pinguinilor, dar şi pentru ca oamenii de ştiinţă să acumuleze mai multe informaţii despre ce li se întâmplă pinguinilor din Antarctica.

„Ca animale de pradă, pinguini sunt consideraţi protectorii modificărilor din cadrul ecosistemului lor. Deoarece pinguinii îşi petrec majoritatea vieţii lor în apă şi se încadrează în partea de sus a lanţului alimentar, orice variaţie a populaţiei lor poate reprezenta schimbări mai mari ale ecosistemului din Antarctica, considerat unul extrem de dinamic”, explică site-ul PenguinWatch.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm şi aceste articole: