Un artist italian a eliminat inele de creştere ale unui copac şi a dezvăluit o adevărată frumuseţe – FOTO

15 05. 2016, 19:00

Artistul italian Guiseppe Penone decupează copacul tânăr din interiorul unui copac mai vechi pentru a dezvălui trecutul său, arătându-ne ce a crescut o dată în interiorul lui.

Inspirat de încetineala liniştită a creşterii din natură, artistul ne îndeamnă să ne oprim pentru un moment şi să ne gândim la conceptul de timp şi la modul în care forţa vitală comună relaţionează cu toate lucrurile vii.

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

Lucrările întitulate The Hidden Life Within  au fost expuse la Galeria de Artă din Ontario în 2012.

Inelele de creştere cunoscute ca inele de copac sau inele anuale pot fi văzute într-o secţiune transversală orizontală tăiată a trunchiul unui copac. Inele de creştere sunt rezultatul unei noi excrescenţe în cambium vascular.

Inele vizibile rezultă din modificarea vitezei de creştere din cauza  anotimpurilor anuale. În general, un inel marchează trecerea unui an în viaţa copacului.

Inelele sunt mai vizibile în zonele temperate, unde anotimpurile diferă mult mai semnificativ.

Porţiunea interioară a unui inel de creştere este formată la începutul sezonului de creştere, atunci când creşterea este relativ rapidă (iar lemnul este mai puţin dens) şi este cunoscută sub numele de „lemn timpuriu” (sau „lemn de primăvară”), iar porţiunea exterioară este numită „lemnul târziu” ( uneori este numit „lemn de vară”) şi este mai dens.

Sursa: The Vintage News

Vă recomandăm şi aceste articole: 

Un bărbat a tăiat un copac din curtea casei şi a găsit CEVA foarte ciudat în interiorul trunchiului – FOTO+VIDEO
 
IMAGINI uimitoare. Momentul în care înţelegi că priveşti la o singură FOTOGRAFIE şi nu la două
 
Aceşti copaci din Ecuador pare că „se pot deplasa” pe distanţe de până la 20 de metri pe an. Cum este posibil acest lucru? – FOTO
 
Prima pădure plutitoare din lume. FOTO+VIDEO