Doi lei au fost împuşcaţi mortal după ce un bărbat dezbrăcat a încercat să îi hrănască cu propriul corp

26 05. 2016, 09:13

Franco Luis Ferrada, un bărbat în vârstă de 20 de ani, cu probleme de sănătate mintală, a urcat într-o cuşcă cu lei la Grădina Zoologică Metropolitană Santiago din Chile. Martorii au spus că leii nu au fost deranjaţi de apariţia intrusului în cuşcă, dar bărbatul ulterior a început să-şi rupă hainele de pe el, provocând leii.

Animalele au început să-l atace în faţa vizitatorilor. Angajaţii de la grădina zoologică au încercat, iniţial, să îndepărteze leii de om prin stropirea animalelor cu un furtun cu apă, dar fără nici un rezultat. Apoi au fost încercat cu pistoalele cu tranchilizant. O încercare s-a dovedit a fi nereuşită, săgeata l-a atins pe Ferrada la gât. După ce s-a creat o stare de panică, un angajat al grădinii zoologice a început să tragă mortal în lei cu focuri de armă.

Sursele de ştiri locale au declarat că Ferrada suferă de probleme de sănătate mintală, iar acţiunea a fost calificată drept un gest de suicid. Bărbatul se află într-o stare critică în urma atacului leilor şi din cauza dozei de tranchilizant pe care a primit-o.

În noaptea de după tragedie, mulţimile s-au adunat şi au depus lumânări în memoria leilor morţi, un mascul şi o femelă. Sute de chilieni au postat pe pe reţelele de socializare mesaje de condamnare a acţiunilor zoo.

Un utilizator Facebook a postat pe pagina grădinii zoologice: „Foarte bine. Aţi procedat complet în antiteză cu jurământul de a proteja aceste animale pe cale de dispariţie. Un gest cu adevărat dezgustător şi foarte trist”.

„Grădina zoologică are un protocol în care e stabilit că vieţile oamenilor sunt foarte importante pentru noi. Alarmele au sunat şi controlul chimic a sosit. Cel care a tras a decis să salveze viaţa persoanei şi, din păcate, a trebuit să sacrifice doi membri ai familiei noastre”, a declarat pentru The Guardian, Alejandra Montalba, directorul Grădinii Zoologice Metropolitane Santiago din Chile.

Sursa:IFL Science

Vă recomandăm şi aceste aticole: 

Un pui de leu salvat acum doi ani nu poate adormi fără pătură chiar şi după ce a crescut mare – FOTO+VIDEO
 
Top 10 animale în existenţa cărora e greu de crezut. Cele mai neobişnuite încrucisări între specii. FOTO
 
O leoaica si-a salvat dresorul de furia leului (VIDEO)