Home » Natură » Cum au evoluat rasele de câini de-a lungul ultimilor 100 de ani – GALERIE FOTO

Cum au evoluat rasele de câini de-a lungul ultimilor 100 de ani – GALERIE FOTO

Publicat: 12.06.2016
Câinii au trăit alături de oameni timp de mii de ani, iar rasele nu au rămas neschimbate de-a lungul timpului.

Cu toate că putem doar ghici cum arătau prietenii noştri mai mici de la bun început, mai jos vom compara câinii de astăzi cu cei care au trăit un secol în urmă. Într-o perioadă de timp destul de scurtă unele rase s-au schimbat de nerecunoscut din cauza influenţei umane.

Bulldog Englez

Acest câine a devenit acum mai masiv şi voinic. Pieptul a devenit mai lat, picioarele mai scurte, iar botul mai aplatizat. Bulldog-ul are, de asemenea, mai multă piele care se adună în cute pe corpul său. Din păcate, Bulldogul modern suferă de o serie de probleme de sănătate, iar durata medie de viaţă a rasei este de şase ani.

Basset Hound

Corpul acestui câine a devenit mai mic, picioarele din spate s-au scurtat, iar urechile sunt mult mai lungi acum decât cu 100 de ani în urmă. Acum, faţa şi picioarele câinelui au devenit mai scurte, iar pielea are mai multe pliuri.

Boxer

Boxerii au botul mai scurt şi mai orientat în sus. Şi proporţiile corpului s-au schimbat uşor.

Bull Terrier

Astăzi, aceşti câini au ajuns să aibă un craniu foarte diferit ca formă decât semenii lor de acum un secol.  Botul a devenit mai lung, fălcile au devenit mai mari, iar forma craniului s-a schimbat considerabil. Acum, corpurile Bull Terrierilor sunt mai mici şi mai puternice.

West Highland White Terriers sau pur şi simplu Westie 

Diferenţele pot fi uşor depistate. Blana a devenit mai lungă, deasă şi dreaptă, iar firul de păr mai gros.

Doberman Pinscher

Aceşti câini au pierdut puţin din masivitate, iar capul lor a devenit mai neted acum. Urechile le sunt mai scurte, ia câinii sunt mai puţin agresivi decât erau cu ani în urmă.

Irish Setter

Această rasa nu s-a schimbat prea mult în cei aproape 150 de ani (imaginea din stânga a fost făcută în 1879). Câinii din rasa Irish Setter au devenit doar un pic mai subţiri şi mai uşori, iar blana a devenit mai deasă.

German Shepherd sau Ciobănescul german

Câinii din această rasă au devenit mai mari, iar blana lor a devenit mai lungă şi deasă. Scheletul i s-a modificat, iar corpul este mai mic şi pieptul mai lat.

Rottweiler

Rottweilerii moderni sunt de culoare neagră, cu pete roşu-maronii bine definite pe bot, fălci, sub ochi, pe partea de jos a pieptului şi pe picioare. Blana este mai groasă acum, iar cozile nu le mai sunt amputate.

Saluki (Greyhoundul persan)

Câinii din rasa Saluki au devenit mult mai înalţi şi mai slabi. Picioarele au devenit mai lungi şi foarte subţiri, la fel şi urechile s-au lungit.

Teckelul sau Dachshund care înseamnă “cainele-bursuc” în limba germană

Aceşti câini au acum un bot şi corp mai lung, pieptul s-a mărit puţin, iar picioarele din spate sunt mult mai scurte.

Terrier Airedale

Această rasă a devenit doar mai zburlită şi pufoasă.

Sursa: Brightside

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase