Home » Natură » Natura poate fi UIMITOARE. Iată unele dintre cele mai neobişnuite fenomene meteorologice

Natura poate fi UIMITOARE. Iată unele dintre cele mai neobişnuite fenomene meteorologice

Publicat: 16.10.2016
Dintotdeauna natura i-a uimit şi înfricoşat în acelaşi timp pe oameni cu diferitele sale manifestări. Mai jos găsiţi câteva fenomene meteorologice impresionante şi foarte rare.

În lume, există nenumărate fenomene meteorologice despre care majoritatea persoanelor probabil nu au auzit. De exemplu, vârtejurile de foc care în principiu sunt tornade de foc. Aceste eveniment apare atunci când o tornadă se apropie de un incendiu de vegetaţie, sau atunci când există o concentraţie mare de căldură într-o zonă restrânsă. 

Un alt exemplu sunt bulgării de zăpadă imenşi. Precum orice alt bulgăre de zăpadă, acesta acumulează omăt şi gheaţă pe parcurs, dar mijlocul este mult mai puţin compact decât restul, vântul ce trece prin el formează o gaură în centru, bulgărele semănând cu o gogoaşă.

Găurile albastre sund deseori descoperite sub formă circulară, însă  pot avea orice formă, acestea se formează în peşterile subacvatice extinse. Cea mai adâncă gaură albastră se află în Bahamas 

Valurile roşii sunt produse de alge şi plancton, unele sunt inofensive, dar altele pot fi toxice pentru ape precum cele din Marea Chinei.

Sursa: Curiosity

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase