Home » Natură » Un cameraman care filma un urs grizzly în timp ce căuta peşte a înregistrat un moment rar al lumii sălbatice

Un cameraman care filma un urs grizzly în timp ce căuta peşte a înregistrat un moment rar al lumii sălbatice

Un cameraman care filma un urs grizzly în timp ce căuta peşte a înregistrat un moment rar al lumii sălbatice
Publicat: 19.11.2016
Un urs care face baie. Asta pare să sugereze noul videoclip filmat în regiunea British Columbia din Canada. Realizat cu ajutorul a două camere performante situate una sub nivelul apei şi una deasupra nivelului acesteia, videoclipul oferă o rară şi o detaliată imagine a lumii sălbatice.

„Ideea iniţială era cea de a filma urşii grizzly în momentul în care căutau peşti. Dacă m-aş fi aflat în apă, acesta nu ar mai fi venit, aşa că a fost nevoie de o cameră care poate pluti fără probleme”, a afirmat unul dintre membrii echipei care a demarat aceste filmări.

Aceştia speră să înregistreze cât mai multe comportamente naturale ale urşilor, fiind surprinşi când sunt în căutarea peştilor, de exemplu.

Motivul pentru care ursul a fost atras de cameră a fost acela că aceasta are un miros distinctiv şi că este ostentativă, iar din motive de securitate, camerele care au înregistrat această filmare au fost poziţionare în interiorul unor cuşti de metal. În ceea ce priveşte sexul ursului, este destul de greu de concluzionat doar privind videoclipul, dar unul dintre membrii echipei a susţinut că este vorba despre o femelă, după ce a studiat îndelung videoclipul.

Foarte mulţi turişti călătoresc către regiunea British Columbia din Canada pentru a vedea urşii grizzly, însă sunt consideraţi periculoşi şi turiştii nu trebuie să se apropie de ei pentru că, în fond, rămân nişte animale sălbatice.

Sursa: National Geographic

Citeşte şi:

Ursii grizzly vor fi mai flamanzi si mai periculosi decat de obicei

Cum isi salveaza o ursoaica puiul neastamparat (VIDEO)

El este primul urs care a fost văzut folosind o unealtă!

Giganţii pădurilor îngheţate: urşii nordului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase