CM 2018: Motanul Ahile prezice victoria Rusiei în meciul de deschidere

15 06. 2018, 08:33
Ahile are ca slujbă de zi cu zi să prindă şoareci la Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg şi a dobândit o reputaţie de medium după ce a prezis în mod corect, în vara anului trecut, mai multe rezultate ale unor meciuri ale Cupei Confederaţiilor, care a avut loc în Rusia, scrie Mediafax.
 
Miercuri, lui Ahile – un motan alb cu ochi albaştri, suferind de surditate – i-au fost prezentate două boluri cu mâncare, fiecare decorate cu steagurile celor două ţări care se confruntă joi seară.
 
A ezitat un moment, înainte să se servească din bolul care reprezenta Rusia.
 
Anna Kondratieva, veterinarul care se ocupă de motan, a spus ulterior că acesta „îşi iubeşte ţara şi nu ar fi putut vota altfel”.
 
Apoi pisica a fost îmbrăcată cu un tricou al naţionalei Rusiei, pentru o sesiune foto.
 
Ahile a fost ales pentru a prezice rezultatele după modelul caracatiţei Paul la Campionatul Mondial din Africa de Sud din 2010. Caracatiţa a reuşit să prezică în mod corect rezultatele a 12 meciuri din 14.
 
Ulterior, pe urmele lui Paul au călcat mai multe animale – un pinguin în Birmingham, un măgar în Somerset, elefantul Citta din Cracovia etc. -, dar niciunul nu a atins nivelul de celebritate al caracatiţei.
 
Campionatul Mondial de fotbal din Rusia are loc în perioada 14 iunie – 15 iulie.