Efectele dramatice ale schimbării climatice: furtunile vor deveni extrem de violente

01 12. 2018, 10:00

Studiul condus de Matt Hawcroft, de la University of Exeter, a arătat noi informaţii detaliate cu privire la proiecţiile frecvenţei cicloanelor extratropicale, scrie Phys.

Cercetarea arată că dacă nu există o reducere semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră, va apărea o creştere accentuată a furtunilor din Emisfera Nordică.

Studiul a fost publicat în jurnalul Environmental Research Letters pe 27 noiembrie.

„Este aşteptat ca extremele de precipitaţii să crească în intensitate şi frecvenţă într-un climat mai cald. În acest studiu, am atribuit aceste schimbări evenimentelor care duc la inundaţii masive. Informaţia cu privire la natura dinamică a schimbării este importantă pentru că furnizează dovezi clare asupra naturii şi impactului schimbărilor în precipitaţii care pot fi folosite, spre exemplu, în planificarea şi organizarea autorităţilor în cazuri de urgenţă”, a precizat Hawcroft.

În cadrul studiului, cercetătorii au anlizat comportamentul furtunilor actuale şi din viitor cu ajutorul modelării computerizate şi a tehnicilor de monitorizare a furtunii. Echipa a putut evalua schimbările în frecvenţa şi intensitatea acestor cicloane extratropicale cu o consecvenţă mai ridicată decât în cazul studiilor anterioare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Constatare dramatică: Schimbările climatice au ajuns, în unele zone, la un punct fără întoarcere

Schimbările climatice vor deveni ireversibile, ca urmare a topirii permafrostului

Descoperire surprinzătoare: oceanele Terrei au absorbit mult mai multă căldură decât se credea anterior

VIDEO+GIF. NASA prezintă imagini fascinante din spaţiu cu ”pulsul vieţii” Pământului