Home » Natură » Pui de bufniţă, salvat de sub o maşină de un profesor de la Facultatea de Istorie din Galaţi

Pui de bufniţă, salvat de sub o maşină de un profesor de la Facultatea de Istorie din Galaţi

Publicat: 22.05.2019
Un pui de bufniţă a fost găsit sub o maşină de un profesor de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, iar cadrele didactice şi studenţii au decis să adopte pasărea şi să o numească mascota facultăţii. Bufniţa se regăseşte şi pe sigla facultăţii gălăţene.

Conducerea Facultăţii de Istorie a făcut anunţul pe pagina de Facebook a instituţiei.

„Ieri, la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, mascota facultăţii a prins viaţă. De fapt, a fost salvată de sub o maşină şi acum va fi îngrijită de doamna Sîrbu”, au anunţat reprezentanţii instituţiei pe reţeaua de socializare.

Decanul Facultăţii de Istorie din Galaţi spune că după ce a fost salvată, bufniţa a devenit vedeta instituţiei. Pe parcursul zilei, pe la secretariatul facultăţii au trecut numeroşi studenţi şi profesori care au vrut să facă fotografii cu puiul de bufniţă.

Seara, secretara a luat pasărea acasă, iar cei de la facultate au decis să contribuie lunar cu sume de bani pentru a-i asigura mâncarea.

„Colegii mei au găsit puiul pe stradă, era sub o maşină. Şoferul încerca să plece şi bufniţa a fost văzută de o profesoară. Aceasta a oprit maşina, a luat puiul, l-a dus la secretariat, unde a stat toată ziua. Au venit studenţii să-şi facă poze cu bufniţa, noi avem pe siglă o bufniţă galbenă, simbol al înţelepciunii, de aceea este interesant ce s-a întâmplat. Secretara a luat pasărea acasă, dar noi avem cereri de la alţi studenţi ca să o vadă. Este mascota facultăţii şi deja ne-am ataşat de ea. Am decis să contribuim cu bani pentru mâncarea bufniţei şi, dacă se poate, o vom aduce la evenimentele facultăţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, decanul Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie, Ion Cordoneanu.

Pe sigla Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi este o bufniţă galbenă, simbol al înţelepciunii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase