Cangur crescut în Belgia, mâncat de lup

27 12. 2019, 00:05

Jan Loos, specializat în comportamentul lupilor, a investigat dispariţia cangurului din grădina belgienilor. Loos a declarat că a identificat urme de lup pe proprietatea familiei îngrijorate de dispariţie.

Loos afirmă că animalul dispărut este ”probabil mort”, ipoteza sa fiind că marsupialul a fost mâncat de lup. Specialistul a arătat că un al doilea cangur a fost rănit în timpul atacului, potrivit Mediafax.

Cu toate că lupii au trăit în sălbăticie în Europa de-a lungul secolelor, numărul lor s-a micşorat substanţial în urma vânării. În ultimii ani, animalul este văzut tot mai des în Europa de Vest. De altfel, în 2018, a fost pentru prima dată în ultima sută de ani când a fost văzut un exemplar sălbatic.

Loos, care conduce centrul centrului vieţii naturale şi al lupilor Landschap, susţine că în spatele atacului s-ar afla un exemplar botezat August.

Lupul a fost văzut la graniţa cu Germania şi se consideră că obişnuieşte să vâneze în acea zonă.

„Am găsit urme de lup, aşa că e sigur că e vorba de un lup, dar nu suntem 100% siguri despre care lup e vorba”, a declarat specialistul.

Savantul afirmă că lupii din zonă atacă de obicei cerbi şi căprioare, dar dimensiunea cangurului l-a ajutat să îl transporte. Deocamdată nu au fost găsite niciun fel de rămăşiţe de pe urma cangurului dispărut.