Un urs care face tumbe, surprins de o cameră de monitorizare a faunei din Parcul Natural Putna

01 02. 2021, 15:00

Un urs pus pe joacă a fost filmat de o cameră de monitorizare a faunei din Parcul Natural Putna. Animalul se așază chiar în fața camerei și apoi face tumbe prin zăpadă.

Imaginile amuzante au fost obținute cu ajutorul camerei de monitorizare a faunei, montată pe un copac dintr-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea.

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa

„Hopa Mitică sau Hopa Martinică? Ursulețul din videoclip face un mic show în fața camerei de monitorizare instalată de specialiștii Romsilva într-o pădure din Parcul Natural Putna Vrancea și pare că nu e pregătit să renunțe la joacă”, au povestit, pe Facebook, reprezentanții Regiei Naționale Romsilva.

Potrivit specialiștilor, România are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa. Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești și mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate, potrivit Mediafax.

Parcul Natural Putna Vrancea are o suprafață de peste 38.000 de hectare

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri.