Home » Natură » Un studiu ar putea explica de ce este ursul panda alb-negru

Un studiu ar putea explica de ce este ursul panda alb-negru

Publicat: 07.02.2021

Cercetătorii au studiat coloritul neobişnuit al urşilor panda, au comparat blana cu cea de la 195 de specii carnivore și au stabilit că Panda nu hibernează din cauza dietei, astfel că are nevoie să se camufleze.

Un grup de cercetători de la Universităţile Davis şi Long Beach din California au dezvăluit un studiu despre evoluţia faimoaselor non-culori ale blănii ursului panda. Este vorba despre aceeaşi echipă care a descoperit de ce zebrele au dungi negre şi albe.

Blana care îi face unici pe urşii panda este folosită pentru camuflaj şi comunicare.

Dieta de bambus a influenţat culoarea urșilor panda

Cercetătorii au comparat blana ursului cu coloritul altor 195 de specii carnivore şi ale altor 39 de specii de urşi înrudiţi cu panda.

Ei au ajuns la concluzia că faţa, gâtul şi burta sunt albe ca să-i ajute să se ascundă în zăpadă. Pe când negrul braţelor, picioarelor şi al spatelui este ca să se ascundă în întuneric. Cercetătorii au mai descoperit şi faptul că dieta de bambus a influenţat coloritul blănii.

Coloritul de pe cap şi faţă este folosit şi pentru comunicare

Din cauza dietei, panda nu poate hiberna, are nevoie de hrană în permanenţă, aşa că se foloseşte de blană pentru a se ascunde în zăpadă, potrivit Mediafax.

Coloritul de pe cap şi faţă este folosit şi pentru comunicare. Urechile negre sunt folosite pentru semnalarea pericolului în caz de prădători, iar negrul din jurul ochilor ajută la transmiterea unui avertisment.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase