Ce plan de salvare au lansat specialiștii din Australia pentru ornitorinci, specie pe cale de dispariţie

08 03. 2021, 12:00
Sursa foto: Unsplash

Grădina Zoologică Taronga din Australia a anunțat o strategie de salvare a ornitorincilor, specie pe cale de dispariție.

Specialiștii spun că, dacă nu se iau măsuri, în 50 de ani ornitorincii vor dispărea complet. Specialiștii de la Grădina Zoologică Taronga din Sydney, Australia, au întocmit un plan pentru a salva specia de la dispariție.

„Acest plan are ca scop asigurarea acelor specii pe cale de dispariţie, nu numai în ceea ce priveşte supravieţuirea, ci şi viitorul lor prosper. Grădina Zoologică din Taronga se află în prima linie de cercetare pentru a identifica lucrurile pe care trebuie să le facem pentru a ne proteja speciile în pericol sau ameninţate”, a declarat Matt Kean, ministrul Mediului din New South Wales, potrivit Mediafax.

Toate speciile în pericol ar putea să dispară în câțiva ani

Oamenii de ştiinţă spun că, fără a acţiona, toate speciile în pericol ar putea să dispară în câţiva ani. Scopul acestui proiect este unul mai larg, de salvare a 200 de specii ameninţate în partea de sud a statului australian.

„Planul strategic al Tarongei, pe care l-am anunţat astăzi, de Ziua Mondială a Faunei Sălbatice, include un refugiu pentru 65 de ornitorinci, finanţat de Guvernul din New South Wales”, a declarat Cameron Kerr, CEO al societăţii de conservare Taronga.