Home » Natură » Imagini incredibile arată momentul în care un copac este complet distrus de trăsnet

Imagini incredibile arată momentul în care un copac este complet distrus de trăsnet

Publicat: 20.04.2021
Imagini incredibile arată momentul în care un copac este complet distrus de trăsnet
Sursa foto: Serviciul Național de Meteorologie din SUA

O filmare incredibilă publicată de Serviciul Național de Meteorologie din SUA arată un copac distrus în totalitate de un trăsnet.

Bradul a fost distrus în doar câteva secunde de trăsnet.

Imaginile publicate de Serviciul Național de Meteorologie (NWS) din SUA demonstrează foarte bine de ce este o idee atât de proastă să ne adăpostim sub copaci în timpul furtunilor cu descărcări electrice. Cu siguranță, o idee mult mai bună ar fi să ne îndepărtăm pe cât posibil de cel mai înalt obiect din zona în care ne aflăm.

Trăsnetul a lovit un brad in fața unui liceu

Filmarea a fost distribuită inițial de canalul TV WLUK-TV FOX 11 și a fost făcută în fața liceului Wautoma din Wautoma, statul american Wisconsin, în dimineața zilei de 9 aprilie.

Nu este clar dacă cineva filma la întâmplare copacii din zonă, având în vedere că mișcările din imagini sugerează că o persoană ținea în mână camera, și nu că imaginile au fost surprinse de o camere de supraveghere video. Totuși, scena surprinsă este fără îndoială incredibilă.

Din fericire, trăsnetul nu a cauzat alte pagube sau victime, scrie IFL Science.

„Fascinați de incidentul rar care a avut loc la doar câțiva metri distanță”

Reprezentanții liceului din apropiere au transmis că incidentul s-a produs la ora locală 8:25, în timp ce studenții din clasele IX și X se pregăteau să participe la un test.

„Inițial, studenții și personalul au fost speriați de eveniment. Însă, după ce au realizat ce tocmai s-a întâmplat, aceștia au fost fascinați de incidentul rar care a avut loc la doar câțiva metri distanță de ei”, a explicat Jennifer Johnson, directorul liceului.

„Nu poți ști niciodată când va lovi trăsnetul. Sloganul NWS este Atunci când trăsnetele vuiesc, mergi înăuntru (When Thunder Roars Go Indoors). Așadar, vă rugăm să urmați acest sfat data viitoare când auziți trăsnete”, au transmis și oficialii de la NWS.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Miliarde de fulgere ar fi dus la apariția vieții pe Pământ în urmă cu 3,5 miliarde de ani

Top 10 informații și povești interesante despre fulgere

Care a fost cel mai lung fulger din istoria omenirii. S-a întins pe sute de kilometri și a fost văzut în mai multe țări

Cum ne putem feri de fulger. Salvamontiștii spun ce ar trebui să facem atunci când ne prinde furtuna

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase