Imagini inedite cu iezi de capră neagră care se joacă într-o pădure din Munții Căpățânii

04 07. 2021, 11:00

Mai mulți iezi de capră neagră au fost filmați de la mică distanță în timp ce se joacă într-o pădure din sudul Munților Căpățânii, într-o rezervație naturală din județul Vâlcea.

Imaginile au fost înregistrate de o cameră de monitorizarea a faunei a companiei Romsilva.

„Copilărie fericită în lumea celor care nu cuvântă într-o pădure din Parcul Național Buila – Vânturarița. Iezii se zbenguie, se hârjonesc, se fugăresc și se joacă în liniște în pădure, sub atenta supraveghere și protecție a caprelor negre, imaginile superbe fiind filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva”, au scris reprezentanții companiei, potrivit Mediafax.

Caprele negre au de obicei un singur ied

Potrivit specialiștilor, caprele negre au de obicei un singur ied. Puii sunt foarte jucăuși și ating maturitatea la trei ani. Iedul este avertizat de capra neagră la observarea unui pericol printr-un sunet caracteristic

Parcul Naţional Buila-Vânturariţa este administrat de Romsilva și se află în județul Vâlcea, în sudul Munților Căpățânii. Parcul cuprinde creasta Masivului Buila – Vânturarița și are o suprafață de 4.186 de hectare, 3.868 fiind păduri.