Pădurea Hoia-Baciu, numită de unii „Triunghiul Bermudelor din România”

05 01. 2022, 09:30

Pădurea Hoia-Baciu, renumită pentru copacii săi încovoiați și încolăciți, a fost numită de unii „Triunghiul Bermudelor din România”.

Copaci strâmbi sunt presărați peste tot în această pădure din apropiere de Cluj, siluetele lor scheletice distorsionate și spiralate făcând locul să pară cât mai înfricoșător, de parcă întreaga pădure ar încerca să te prindă. O liniște apăsătoare umple aerul, întreruptă doar de pașii siluetelor nevăzute.

Având în vedere atmosfera neobișnuită, nu este de mirare că pădurea Hoia-Baciu este considerată a fi una dintre cele mai bântuite păduri din întreaga lume. Astfel, locul a dus de-a lungul de timpului la apariția multor povești și legende terifiante. Unii chiar au numit-o „Triunghiul Bermudelor din România”.

Legende, dispariții și extratereștri în pădurea Hoia-Baciu

Potrivit legendelor spuse de localnici, fantome și spirite bântuie printre copacii strâmbi ai pădurii. O altă legendă spune povestea unei tinere care a dispărut în pădurea Hoia-Baciu și a reapărut cinci ani mai târziu nefiind capabilă să-și amintească unde a fost în tot acel timp. O altă legendă spune povestea unui păstor care, împreună cu oile sale, a dispărut în pădure. De asemenea, la fel ca în cazul multor locuri asociate cu fenomene supranaturale, există și zvonuri despre întâlniri cu extratereștri în pădurea Hoia-Baciu, scrie Atlas Obscura.

Sursa foto: Shutterstock

Bineînțeles, pădurea este spectaculoasă și din alte motive. Zona este ideală pentru turiștii și localnicii în căutare de liniște și relaxare, departe de zona urbană aglomerată din Cluj-Napoca. Există, de asemenea, poteci pentru drumeții și biciclete care trec printre copacii neobișnuiți. Totodată, o varietate bogată de specii animale poate fi găsită în acești codri.

Tăieri de copaci semnalate în pădurea Hoia-Baciu

Din păcate, în pădurea Hoia-Baciu au fost semnalate tăieri de copaci în ultimii ani, iar un ONG a transmis chiar și că „peste 95% ce se întâmplă acolo este ilegal”.

„Datorită faptului că pădurea este la o distanţă mică de o comunitate așa mare cum e Clujul ea intră sub formă de gestiune a pădurilor de protecţie. Asta presupune să se extragă doar arbori bolnavi, putrezi sau deterioraţi. Ori peste 95% din ce se extrage de la Hoia este arbore tânăr și perfect sănătos”, declara Horea Petreuș, silvicultor și reprezentant al Asociaţiei Cinegetice pentru Cercetarea Habitatelor Valori Superioare, în 2019.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Pădurea Hoia-Baciu, celebră pentru ”fenomene paranormale”, a început să fie tăiată

Castelul Houska, o structură gotică care păzește una dintre porțile iadului. Ce au ascuns naziștii aici

Explicaţia extrem de simplă ce stă la baza MISTERULUI din Triunghiul Bermudelor

Sovieticii au descoperit, din greșeală, „Porțile Iadului”, iar apoi le-au dat foc. Zeci de ani mai târziu, flăcările încă nu s-au stins