Home » Natură » ADN-ul celui mai mare cartof din lume va fi testat pentru a stabili dacă este într-adevăr cartof

ADN-ul celui mai mare cartof din lume va fi testat pentru a stabili dacă este într-adevăr cartof

ADN-ul celui mai mare cartof din lume va fi testat pentru a stabili dacă este într-adevăr cartof
Foto: Shutterstock
Publicat: 21.01.2022

Acesta ar putea fi cel mai mare cartof din lume, însă nu vom putea ști cu siguranță până când nu se va finaliza analiza ADN-ului său.

Colin și Donna Craig-Brown, un cuplu din apropiere de Hamilton, Noua Zeelandă, au găsit un cartof impresionant în grădina lor de legume în luna august 2021, scrie IFL Science.

Cartoful, pe care l-au numit Dug, cântărea 7,8 kilograme, făcându-l un candidat pentru titlul de cel mai mare tubercul din lume.

Ar putea cel mai mare cartof din lume să nu fie cartof?

„Am dezgropat acest tubercul mare și ne-am gândit în sinea noastră: „Ce este asta? Este cumva vreun fel de ciupercă?”, a spus Colin atunci când cartoful a ajuns la știrile internaționale. Ei au descris cum au continuat să sape, doar pentru a găsi din ce în ce mai mulți cartofi, înainte să scoată, în cele din urmă, cel mai mare cartof din lume.

Cartoful a supraviețuit primei runde de testare, în care Colin a mâncat o bucată și a spus: „Iubito, este un afurisit de cartof!”.

Cuplul a solicitat înscrierea cartofului în Guinness Book of World Records. Dug ar trebui să bată cu ușurință recordul mondial actual de 4,98 kilograme (un „pui” de cartof, prin comparație) dacă, desigur, Dug este într-adevăr un cartof.

„Vreau să le dovedesc că se înșală. Vom face tot ce ne vor cere”

Cuplului i s-a spus acum că Guinness Book of World Records vrea să verifice dacă este ceea ce cred ei că este printr-un test ADN înainte de a-l consemna pe Dug ca deținător al recordului.

„Ei cred că l-am modificat genetic?”, a spus Colin despre cerere. „A fost un carusel emoțional”, adăugând că „deși sunt extrem de dezamăgit de ei, vreau să le dovedesc că se înșală. Vom face tot ceea ce ne vor cere”.

Cuplul este îngrijorat de faptul că Dug ar putea pierde din greutate, se va usca și va mucegăi în timp ce așteaptă confirmarea recordului. În timp ce așteaptă confirmarea, cei doi l-au mutat pe Dug într-un congelator pentru a încerca să încetinească acest proces.

Vă recomandăm să citiți și:

O specie nouă de copac a primit numele actorului Leonardo DiCaprio

Dieta unei specii de rechin cu dinți neobișnuiți i-a luat prin surprindere pe oamenii de știință

O floare rară și protejată a înflorit în România. Singurul loc în care poate fi găsită

Un lac de lavă a fost descoperit în Antarctica

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase