Home » Natură » O creatură „extraterestră” care a eșuat pe țărmul Australiei, posibil identificată

O creatură „extraterestră” care a eșuat pe țărmul Australiei, posibil identificată

O creatură „extraterestră” care a eșuat pe țărmul Australiei, posibil identificată
Animalul găsit în Australia în aprilie 2022. Foto: Alex Tan/ Instagram
Publicat: 13.04.2022

Creatura „extraterestră” ciudat de umflată, al cărei craniu a fost dezbrăcat de carne și cu un corp care arată mai mult ca o fiară din legende decât un animal al zilelor noastre, a eșuat pe o plajă din Australia la începutul lunii aprilie. Și chiar dacă oricine poate încerca să ghicească ce animal este acesta, ar fi mai bine să vedem părerile unor experți.

Alex Tan, din Queensland, Australia, se plimba pe plaja Maroochydore atunci când a descoperit creatura „extraterestră”.

„Am dat peste ceva ciudat. Este ca unul dintre acele lucruri pe care le vezi atunci când oamenii pretind că au găsit extratereștri”, a spus Tan într-un videoclip postat pe Instagram în data de 1 aprilie. Apoi, camera se îndepărtează rapid de fața lui pentru a dezvălui creatura cheală, umflată, cu gheare, o coadă lungă și cu craniul lipsit de carne, relatează Live Science.

Creatura „extraterestră” ar putea fi de fapt un oposum

În comentariile videoclipului, utilizatorii speculează că ar putea fi vorba despre orice, de la oposum (după cum crede Tan), la un cangur deshidratat și, desigur, un extraterestru. Presupunerile mai exotice de pe rețelele sociale includ „mini-Chupacabra” sau un „marsupial dispărut”.

Deși a menționat „extratereștri” în videoclipul postat pe Instagram, Tan nu pare să creadă că această creatură are origini din afara lumii noastre. „Oamenii au nevoie de răspunsuri. Încă bănuiesc că este un oposum, dar pun pariu cu orice expert care poate dovedi că mă înșel”, a scris el.

Într-un interviu ulterior acordat publicației Storyful, Tan a spus că animalul avea „mâini asemănătoare cu cele umane, o coadă lungă de șopârlă, un nas ca de oposum și pete de blană neagră”.

Până acum, nu a existat un consens cu privire la ceea ce ar putea fi creatura „extraterestră”.

Ce spun experții?

Russell Bicknell, biolog marin la Universitatea din New England din Australia, a declarat că ar putea să fie un cangur sau un cangur-pitic (wallaby). Orice ar fi, a spus Bicknell, este „foarte îmbibat de apă”, probabil că a ajuns în mare în timpul inundațiilor recente din zonă.

„Aș spune că este un oposum Brushtail, Trichosurus vulpecula, care și-a pierdut toată blana”, a declarat Sandy Inglesbly, manager de colecții de mamifere la Muzeul Australian. Inglesbly sugerează că craniul, dar și proporțiile membrelor și ale cozii față de corp, se potrivesc „cu siguranță” cu cele al unui astfel de oposum.

Creatura va fi, în cele din urmă, identificată

Însă aceasta nu este nici prima, nici ultima dată când o creatură neidentificabilă sau cu aspect bizar este găsită eșuată pe țărm. În 2013, un calamar uriaș de 10 metri lungime a eșuat pe o plajă spaniolă, în timp ce în 2020 unul și mai mare a apărut în Africa de Sud. Biologii marini au identificat creaturile ca fiind Architeuthis dux, cel mai mare nevertebrat marin de pe planetă.

În mai 2021, pe o plajă din California a apărut un pește de culoare neagră, cu dinți ciudați și un apendice care iese din cap; animalul a fost identificat ulterior ca fiind un Himantolophus sagamius.

Iar în 2015, în Maine, a fost găsit un „monstru marin” aflat în descompunere, de 5 metri lungime, care a fost identificat ca fiind un rechin-pelerin.

În toate cazurile, în cele din urmă monstrul necunoscut este identificat. Rămâne de văzut ce este descoperirea lui Tan, dar toate dovezile indică faptul că creatura „nu este extraterestră”, în ciuda a cât de bizar ar putea arăta.

Vă recomandăm să citiți și:

Un pește dintr-o specie rară și înspăimântătoare a eșuat pe țărmul din California

O balenă cu cocoașă, eșuată pe o plajă din New York, prezenta leziuni cauzate de om

Descoperire neașteptată pe o plajă britanică. O meduză a eșuat cu ultima sa masă complet vizibilă în stomac

O creatură bizară și acoperită cu buline a eșuat pe o plajă din Carolina de Nord

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase