Home » Natură » Descoperire neașteptată pe o plajă britanică. O meduză a eșuat cu ultima sa masă complet vizibilă în stomac

Descoperire neașteptată pe o plajă britanică. O meduză a eșuat cu ultima sa masă complet vizibilă în stomac

Descoperire neașteptată pe o plajă britanică. O meduză a eșuat cu ultima sa masă complet vizibilă în stomac
Credit foto: Ian Watkin/ Cornwall Wildlife Trust
Publicat: 17.08.2021

O meduză moartă care a eșuat recent pe o plajă din Regatul Unit dezvăluie care i-a fost ultima masă, un pește întreg care arată destul de surprins, prin corpul său translucid.

Este vorba despre o „meduză compas” (Chrysaora hysoscella), numită astfel datorită urmelor maronii în formă de „V” care se aseamănă cu liniile de pe un compas. Peștele din interior încă nu a fost identificat de specialiști.

Ian Watkin, un fotograf din regiune, a descoperit creatura bizară în timp ce își plimba câinele într-o dimineață în apropiere de Padstow din Cornwall, la data de 4 august. „Nu vezi așa ceva în fiecare zi”, a spus Watkin.

Protectorul a devenit prădător în cazul acestui pește

Oamenii de știință știu deja că peștii juvenili își caută uneori adăpost printre tentaculele meduzelor.

„Meduza compas” (Chrysaora hysoscella). Credit foto: Shutterstock

Cu toate acestea, protectorul a devenit prădător în cazul acestui pește, despre care experții cred că a fost înțepat până la moarte de meduză și ar fi fost digerat încetul cu încetul în stomacul său rudimentar, cunoscut drept „coelenteron”, dacă meduza nu ajungea pe plajă, potrivit specialiștilor de la Cornwall Wildlife Trust.

Înțepătura „meduzelor compas” poate fi foarte dureroasă

„Deseori, meduzele sunt folosite drept creșe pentru peștii juvenili pentru că aceștia se ascund printre tentaculele acestora pentru a se proteja de prădători. Din păcate, peștele din cazul de față a fost înțepat și a devenit hrană pentru meduză”, a explicat organizația Cornwall Wildlife Trust într-o postare pe o rețea de socializare, potrivit Science Alert.

„Meduzele compas” pot ajunge până la 30 centimetri în diametru și pot fi găsite des în apele Marii Britanii între lunile mai și octombrie. Aceste meduze se hrănesc cu pești mici și crabi, precum și alte meduze, iar înțepătura lor poate fi foarte dureroasă, însă nu și fatală pentru oameni.

Vă mai recomandăm să citiți și:

VIDEO. Savanţii au reuşit să întâlnească o meduză enigmatică ce seamănă cu o pungă de plastic

Un nou studiu tulburător arată cum se practică canibalismul în regatul animalelor

Veninul unei meduze gigant este atât de complex încât cercetătorii nu știu ce îl face periculos

O „meduză cosmică” aflată la 340 milioane de ani-lumină depărtare ne trimite semnale radio

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase