Home » Natură » O creatură bizară și acoperită cu buline a eșuat pe o plajă din Carolina de Nord

O creatură bizară și acoperită cu buline a eșuat pe o plajă din Carolina de Nord

O creatură bizară și acoperită cu buline a eșuat pe o plajă din Carolina de Nord
Sursa foto: Cape Lookout National Seashore - Facebook
Publicat: 23.05.2021

Atunci când o creatură albă, bizară și acoperită cu buline a eșuat pe o plajă din Carolina de Nord, angajații de la rezervația naturală Cape Lookout National Seashore nu erau foarte siguri cu ce aveau de-a face.

Astfel, angajații au apelat la public pentru identificarea creaturii, publicând o fotografie cu „grămada încâlcită” pe o rețea de socializare online. „Ar putea fi sacul cu ouă al unui calamar, însă nu suntem siguri”, au scris angajații Cape Lookout în descrierea imaginii.

După cum se pare, bănuiala lor a fost corectă. „Grămada încâlcită” este cel mai probabil alcătuită din ouăle unui calamar din specia Lolliguncula brevis, au explicat doi biologi pentru Live Science.

Acest calamar trăiește în golfuri și estuare de-a lungul coastelor Atlanticului din America de sud și de Nord, așa că are dimensiuni reduse.

Oamenii de știință le numesc „mopuri”

„Nu sunt vizați de pescuitul comercial, așa că există din abundență și sunt importanți pentru ecosistemele marine”, a precizat Ian Bartol, profesor la Departamentul de Științe Biologice de la Universitatea Old Dominion din Virgina.

Creatura neobișnuită este cunoscută în mod oficial drept „masă de ouă”, însă acestea conțin atât de mulți saci cu ouă încât oamenii de știință le numesc „mopuri”, a explicat Michael Vecchione, expert în zoologie nevertebrată la Muzeul Național de Istorie Naturală Smithsonian din Washington, D.C.

După împerechere, femela depune de obicei 30 de ouă într-un sac transparent și gelatinos, care are în jur de 2,5 centimetri lungime. Apoi, femela așază sacul pe fundul mării, spre exemplu de scoici, și alte femele îi urmează exemplul, atașând capsulele cu ouă în același loc, astfel creându-se un „mop”.

De ce atașează femelele capsulele cu ouă în același loc?

Nu este clar de ce femelele atașează capsulele cu ouă în același loc, însă strategia ar putea avea ca scop protejarea acestora. „Dacă o capsulă este atașată și nu plutește mai departe, cel mai probabil acela e un loc propice pentru atașarea altor capsule”, a adăugat Vecchione.

O analiză ADN va confirma fără îndoială că acesta este un sac cu ouă. A ajuns într-o stare destul de „deteriorată” pe plajă, însă având în vedere dimensiunea și locul descoperirii, cel mai probabil aparține unui calamar din specia Lolliguncula brevis. Alte opțiuni sunt calamarii din speciile Doryteuthis pealeii și Doryteuthis plei care trăiesc, de asemenea, în regiune.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O fosilă fantastică din Jurasic surprinde un prădător care devine la rândul său pradă

Ce au descoperit oamenii de știință pe cadavrul unui cașalot eșuat pe o plajă din Australia

Sepiile dețin abilitatea de a exercita autocontrol. Cum ar fi evoluat această trăsătură

6 creaturi vii și magice care au „puterea” de a deveni invizibile

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase