Home » Natură » Un fotograf a surprins lupta epică dintre doi urși grizzly. „Pur și simplu nu se mai termina”

Un fotograf a surprins lupta epică dintre doi urși grizzly. „Pur și simplu nu se mai termina”

Un fotograf a surprins lupta epică dintre doi urși grizzly. „Pur și simplu nu se mai termina”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.05.2023

Un fotograf din Alaska a surprins doi urși grizzly angrenați în ceea ce a părut a fi „cea mai lungă și mai intensă interacțiune între urși observată vreodată”.

În data de 8 mai, Brad Josephs vizita Parcul și Rezervația Națională Lake Clark din Alaska de Sud atunci când a observat doi urși grizzly (Ursus arctos horribilis) care se luptau pentru a-și stabili dominanța în timpul sezonului de împerechere. Lupta nu a fost, însă, între doi egali.

Unul dintre masculi era mai mare decât celălalt, cel din urmă fiind și mai tânăr.

Josephs a publicat filmarea pe canalul său de YouTube, acolo unde a strâns deja peste 487.000 de vizionări.

„Pur și simplu nu se mai termina”

„Pur și simplu nu se mai termina. Am fost uimit de rezistența și determinarea ambilor urși în timp ce să luptau pentru drepturile de dominație în timpul sezonului de împerechere”, a spus Josephs, potrivit LiveScience.

Fără îndoială, filmarea care durează aproape nouă minute a surprins momente captivante. Cei doi masculi se întâlnesc, se ridică pe labele din spate și încep să se lupte. La un moment dat, urșii pot fi văzuți cum își trag sufletul înainte de runda a doua.

Urșii grizzly pot atinge o înălțime terifiantă de 2,7 metri

În medie, urșii grizzly ating o înălțime de până la 1,5 metri pe patru labe, dar pot atinge o înălțime terifiantă de 2,7 metri atunci când se ridică pe labele din spate. De asemenea, masculii pot ajunge să cântărească 390 de kilograme.

Sursa: YouTube

Sezonul de împerechere pentru urși începe de obicei în luna mai și se încheie în iulie, deși nu este neobișnuit pentru masculii mai mari să alunge masculii mai tineri, în timp ce masculii „egali” se vor lupta pentru dominanță, așa cum arată imaginile surprinse de Josephs.

Alaska are cea mai mare populație de urși grizzly

La sfârșitul filmării, unul dintre urși pare să-și recunoască înfrângerea și se îndepărtează de masculul victorios.

„Are capul plecat de parcă ar spune Iartă-mă, am pierdut, iar câștigătorul pleacă mai departe”, poate fi auzit cum spune Josephs.

Alaska are cea mai mare populație de urși grizzly dintre toate statele și provinciile americane. Dintre cei 60.000 de urși grizzly situați în America de Nord, în jur de 30.000 de urși trăiesc în Alaska.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Căutarea de urși într-o peșteră din Alaska a dus la o descoperire importantă

Oamenii au salvat vidrele de mare din Alaska de la dispariție, însă lupii au învățat să le vâneze

Localnicii au observat ceva ciudat deasupra unui munte din Alaska. Cum a fost explicat totul?

Erupția colosală a vulcanului din Tonga, observată din spațiu. Un boom sonic a fost auzit până în Alaska

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase