Home » Natură » Melcii uriași africani au invadat un stat american și amenință agricultura

Melcii uriași africani au invadat un stat american și amenință agricultura

Publicat: 27.06.2023

Regiuni din comitatul Broward din Florida, SUA au fost plasate în carantină după ce au fost observați în zonă melcii uriași africani.

Adulții de melc uriaș african (Lissachatina fulica) pot crește până la 20,3 centimetri și pot depune mii de ouă simultan. Cochiliile lor au margini suficient de ascuțite pentru a perfora anvelopele vehiculelor care trec peste ele. De asemenea, acești melci prezintă un risc grav pentru oameni, deoarece poartă un parazit care poate provoca meningită.

Melcul gigant este printre cele mai invazive specii din lume; mănâncă ipsos, vopsea și stuc și reprezintă amenințări semnificative la adresa vegetației, informează Science Alert.

Melcii au dus la carantinarea unei zone dintr-un comitat

Departamentul pentru Agricultură și Servicii pentru Consumatori din Florida (FDACS) a mai spus că melcii uriași mâncători de vopsea „ar putea fi devastatori pentru agricultura și pentru zonele naturale din Florida, deoarece provoacă daune extinse mediului tropical și subtropical”.

Porțiunea din comitatul Broward aflată în carantină acoperă Fort Lauderdale și are o suprafață de aproximativ 9,1 kilometri pătrați. Carantina a intrat în vigoare marți, 20 iunie.

FDACS a spus că în timpul carantinei este ilegal „să mutați un melc uriaș african sau un articol reglementat, incluzând, dar fără a se limita la, plante, părți de plante, plante din sol, sol, deșeuri de curte, resturi, compost sau materiale de construcție în, prin sau din zona de carantină definită, fără un acord de conformitate”.

Agenția a adăugat că va folosi un pesticid pentru moluște pe bază de metaldehidă, numit popular „momeală pentru melci”, pentru a elimina dăunătorii și că tratamentul este aprobat pentru uz rezidențial.

Acești melci fuseseră eradicați din Florida

Importul și deținerea de melci uriași africani sunt ilegale în SUA; melcul a fost observat pentru prima dată în Miami, în 1969, potrivit ABC News. Până în 1973, peste 18.000 de melci, dar și ouăle lor, au fost găsiți și distruși.

Melcul a fost declarat eradicat în Florida de două ori: o dată în 1975 și a doua oară în 2021, a informat ABC News, citând oficiali de stat.

Vă recomandăm să citiți și:

Uleiul de avocado, departe de a fi pur. Unele mărci vând ulei de avocado rânced sau amestecat cu alte uleiuri

„Aerul de mare” are mari beneficii pentru sănătate, arată un studiu

Algoritmul de activare al Windows XP, spart după 21 de ani

Portugalia a blocat accesul gigantului tehnologic chinez Huawei la rețeaua 5G

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase