Home » Natură » O reptilă văzută pentru ultima oară în 1969 a reapărut în Australia

O reptilă văzută pentru ultima oară în 1969 a reapărut în Australia

Publicat: 08.07.2023

Autoritățile din Australia au avut parte de o surpriză plăcută, atunci când au descoperit, în sălbăticie, o specie pe care o credeau de multă vreme dispărută.

Dragonul fără urechi, o reptilă întâlnită de regulă pe pășunile australiene a fost odinioară destul de comună, însă ulterior populația lor a scăzut dramatic, din cauza distrugerii habitatului și a dușmanilor naturali, cum ar fi pisicile sălbatice.

Dragonul fără urechi este o reptilă micuță despre care se credea că este complet dispărută, a apărut în sălbăticie pentru prima oară în 50 de ani.

Locul unde a fost zărită reptila este încă un secret

Locul unde a fost zărit dragonul nu este divulgat de specialiștii din Melbourne, pentru a fi menținute eforturile lor de a proteja această specie.

Anunțul cu privire la această descoperire a Tympanocryptis pinguicolla a fost lansat de autoritățile din Australia. Așa cum îi spune și numele, reptila nu are ureche externă și nici timpan funcțional, iar atunci când este la maturitate, măsoară 15 centimetri (de la cap, la vârful cozii).

Vor fi folosiți câini de detectare pentru localizarea reptilelor

Ultimul dragon fără urechi a fost zărit în anul 1969, în zona Geelong (oraș – port din Australia). Deși acum mulți ani, reptila era extrem de comună pe pășunile din vestul orașului Melbourne, populația a scăzut dramatic din cauza degradării habitatului, a pășunatului și a prădătorilor naturali, cum ar fi pisicile sălbatice. Ecologiștii au depus, la acea vreme, eforturi considerabile, dar fără succes pentru a localiza specia de-a lungul anilor, iar specialiștii din grădinile zoologice din Victoria au căutat intens dragonul încă din anul 2017, potrivit The Guardian.

Autoritățile vor investi acum suma de 188.000 de dolari pentru un program în care vor fi folosiți și câini antrenați pentru a detecta populația dragonilor. Aceasta este, potrivit ministrului mediului Tania Plibersek, „o metodă eficientă și non-invazivă de a identifica în sălbăticie reptila aflată în pericol de dispariție”.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Reptilele marine din vremea dinozaurilor aveau o slăbiciune ce era adesea fatală

O reptilă marină preistorică ar fi fost de două ori mai mare decât o balenă ucigașă, sugerează fosilele

Cum arăta reptila preistorică ce a trăit odată cu dinozaurii?

Mit demontat! Mamiferele nu au „creier reptilian”, dezvăluie un studiu evolutiv

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase