Home » Natură » Test de cultură generală. Ce continent se află în toate cele patru emisfere?

Test de cultură generală. Ce continent se află în toate cele patru emisfere?

Publicat: 10.08.2023

Un continent poate fi definit ca o suprafață mare de pământ de pe Terra. Nu există criterii stricte utilizate pentru identificarea continentelor; continentele pot fi determinate în general prin convenție. Pământul este împărțit în șapte regiuni majore care au fost definite drept continente independente. Ce continent se află în toate cele patru emisfere?

Ce continent se află în toate cele patru emisfere? Pământul este împărțit în șapte continente, acestea fiind Asia, Africa, America de Nord, America de Sud, Antarctica, Europa și Australia. Dintre acestea, Africa este singurul continent care este situat în toate cele patru emisfere.

Globul pământesc este împărțit în patru părți, după liniile de latitudine și de longitudine. Ecuatorul împarte Pământul pe orizontală în două jumătăți, iar Primul Meridian împarte pământul pe verticală în două jumătăți.

Ce continent se află în toate cele patru emisfere?

Atât latitudinile, cât și longitudinile, sunt linii imaginare care sunt folosite pentru a clasifica planeta în diferite regiuni; de exemplu, partea globului care este situată în nordul ecuatorului este denumită emisfera nordică, iar cea aflată la sud de ecuator este cunoscută drept emisfera sudică.

Amplasarea continentelor în aceste emisfere determină tiparele meteorologice și anotimpurile pe care fiecare continent le va experimenta pe parcursul anului.

Africa este al doilea continent ca mărime, măsoară aproximativ 30,3 milioane de kilometri pătrați și are o populație aproximativă de peste 1,2 miliarde de oameni, conform World Atlas. Africa este singurul continent care este situat strategic între cele patru emisfere.

Prin urmare, Africa poate fi descrisă ca fiind singurul continent care are pământul traversat atât de Primul Meridian, cât și de ecuator.

Care sunt anotimpurile din Africa?

Interesant este că ecuatorul împarte Africa aproape pe jumătate. Acesta trece prin Gabon, Sao Tome, Uganda, Republica Democrată Congo, Kenya, Ecuador și Somalia. Pe de altă parte, Primul Meridian trece prin Mali, Algeria și Ghana.

Datorită locației sale strategice între emisfere, Africa are cele mai favorabile modele de climă și de vreme pe parcursul anului. Spre deosebire de alte continente, despre care se știe că experimentează anotimpuri diferite de-a lungul anului, majoritatea țărilor din Africa nu au anotimpuri bine definite.

Vă recomandăm să citiți și:

Goana globală după colagen distruge pădurile din Brazilia

Viermii marini parcă desprinși din folclorul japonez

Un studiu a descoperit că topirea gheții din Himalaya a fost subestimată până acum

Cercetătorii au descoperit că gheața din Antarctica s-a topit și în trecutul planetei

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase