Home » Natură » Test de cultură generală. Ce culori pot vedea câinii?

Test de cultură generală. Ce culori pot vedea câinii?

Publicat: 25.01.2024

Știm că prietenii noștri patrupezi nu văd lumea așa cum o vedem noi, dar ce culori pot vedea câinii, mai exact?

Ce culori pot vedea câinii? Este adevărat că amicii noștri îmblăniți ar vedea doar în alb și negru?

De fapt, capacitatea unui câine de a vedea culorile este apropiată de cea a unui om cu daltonism roșu-verde. Câinilor le este mai ușor să vadă jucăriile galbene sau albastre în iarbă, mai degrabă decât pe cele roșii, conform Britannica.

Pentru a detalia, este important să înțelegem cum văd câinii culorile. Ideea populară conform căreia câinii pot vedea doar negru, alb și diverse nuanțe de gri este incorectă. Adevărul este că, deși câinii nu pot vedea aceleași culori ca oamenii, ei pot vedea anumite culori.

Ce culori pot vedea câinii?

Iată de ce. Atât oamenii, cât și câinii pot vedea cu două tipuri principale de celule din retina ochiului: bastonașe, care detectează nivelurile de lumină și mișcarea, și conuri, care ne ajută să deosebim culorile. Ochii umani au trei tipuri diferite de conuri, ceea ce ne permite să identificăm combinații de roșu, albastru și verde. Câinii, pe de altă parte, au doar două tipuri de conuri, ceea ce înseamnă că pot discerne doar albastru și galben. Ca rezultat, câinii sunt daltoniști la roșu-verde.

În timp ce oamenii au mai multe conuri, permițându-ne să vedem toate culorile curcubeului în forma lor cea mai strălucitoare, câinii au o cantitate mai mare de bastonașe, ceea ce îi ajută să vadă mai bine în condiții de lumină scăzută sau să identifice obiecte în mișcare la o viteză mai mare decât noi. Acesta este motivul pentru care un câine s-ar putea să fie distras de o pasăre care zboară la 40 de metri distanță pe care noi nici nu o observăm sau va lătra noaptea la un animal mic pe care noi nu îl putem vedea, explică BCSPCA.

Ce culoare ar trebui să aibă jucăriile pe care i le cumpărați companionului patruped?

Deoarece câinii au mai puține conuri în ochi, câinele nu poate vedea aceeași gamă de culori pe care o vedem noi și nici nu le poate vedea la fel de strălucitoare. Atunci când o persoană este daltonistă la roșu-verde, înseamnă că nu poate distinge între aceste două culori. La fel se întâmplă și în cazul câinelui. De exemplu, roșul apare ca o nuanță de maro-închis sau chiar neagră pentru un câine. În plus, nuanțele de galben, portocaliu și verde apar toate ca o nuanță de galben.

Culoarea care iese cel mai mult în evidență pentru un câinele tău este albastru. Iar culoarea mov va părea tot albastră pentru el. De aceea, atunci când vă jucați o partidă de aruncat mingea cu el, câinele s-ar putea să aibă dificultăți în a face diferența dintre o minge roșie sau una verde pe iarbă verde, deoarece totul arată la fel. pentru el. Cu toate acestea, el va putea să distingă o jucărie albastră.

Așadar, dacă vă întrebați ce culoare să aibă jucăria pe care o cumpărați pentru prietenul blănos, câinele va aprecia jucăriile care sunt albastre și galbene mai mult decât de oricare altă culoare.

Vă recomandăm să citiți și:

Iată meduza care își amintește trecutul deși nu are creier!

Musca ce nu poate zbura: descoperirea fascinantă a doi cercetători

Păsările de la orașe au ochi mai mici din cauza poluării luminoase

Un studiu arată că păianjenii pot contamina cu mercur animalele

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase