Home » Sporturi » Cum îşi tonificau femeile din Al Doilea Război Mondial musculatura folosind dispozitive mecanice bizare. VIDEO

Cum îşi tonificau femeile din Al Doilea Război Mondial musculatura folosind dispozitive mecanice bizare. VIDEO

Cum îşi tonificau femeile din Al Doilea Război Mondial musculatura folosind dispozitive mecanice bizare. VIDEO
Publicat: 04.03.2015
Să facem sport este principala recomandare a tuturor medicilor în ziua de astăzi, având în vedere că obezitatea datorată sedentarismului şi alimentaţiei necorespunzătoare este în primele trei boli la nivel mondial.

Pentru a-şi menţine condiţia fizică, mulţi oameni aleg să meargă la săli de gimnastică dotate cu o multitudine de aparate.

Şi în prima parte a secolului trecut, oamenii mergeau la astfel de săli. Un video publicat de British Pathe arată cum făceau gimnastică femeile din America în anii ’40, în plin Război Mondial. Îmbrăcate în costume de baie sau în rochii scurte, coafate toate şi purtând pantofi cu toc, femeile îşi tonificau musculatura folosind nişte aparate care mai degrabă seamănă cu unele de tortură şi pe care puţini le-ar încerca în ziua de astăzi.

Astfel de aparate au început să fie folosite de la începutul anilor 1930 în America. O parte din aceste aparate par să fie strămoşi ale actualelor aparate de vibromasaj.

Video este intitulat „The Battle of the Bulge”, după celebra ofensivă din Ardeni a trupelor germane, în perioada 16 decembrie 1944 – 25 ianuarie 1945, pentru a opri trupele americane şi britanice, însă nu există nicio legătură între ele.
 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase