Home » Știință » Audi face un nou anunţ care ar putea revoluţiona industria auto: Compania a reuşit să producă benzină sintetică, perfect ecologică, din zaharuri din plante – VIDEO

Audi face un nou anunţ care ar putea revoluţiona industria auto: Compania a reuşit să producă benzină sintetică, perfect ecologică, din zaharuri din plante – VIDEO

Publicat: 03.06.2015
După ce a reuşit să facă ”e-motorină”, Audi anunţă că a reuşit să dezvolte şi benzină ecologică, făcută din zaharuri din plante.

Luna trecută, producătorul german de maşini Audi a inventat un combustibil diesel natural, făcut din apă, dioxid de carbon şi surse regenerabile de energie. Compania a anunţat că va produce în următoarele luni, la fabrica din Dresden, 160 de litri pe zi pentru autoturismele Audi A8.

Acum au dezvăluit dezvoltarea unui nou tip de combustibil sintetic, ecologic şi făcut fără petrol, numit ”e-benzină”. Aceasta este produsă de partenerul francez Global Bioenergies prin convertirea glucozei derivată din porumb – o sursă de biomasă regenerabilă – în gaz izobutan.

Acesta este folosit în mod uzual la sistemele de refrigerare şi aerosoli, dar serveşte şi ca materie primă în industria petrochimică. În jur de 13 milioane de tone este extras anual din petrol şi folosit pentru a produce variate tipuri de combustibili, mase plastice şi elastomeri.

Echipa de la Global Bioenergies susţine că ”e-benzina” poate fi folosită ca un aditiv pentru a face benzina obişnuită mai eficientă, dar şi pe cont propriu. Pentru că nu conţine benzen sau sulf, noul carburant arde ”foarte curat”, susţin cercetătorii. Ei încearcă acum să găsească o metodă de a produce acest tip de benzină în cantităţi mari. De asemenea, ei vor să modifice procesul de producţie astfel încât acesta să nu necesite biomasă, doar apă, dioxid de carbon şi lumină, cum se întâmplă în cazul ”e-motorinei”.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase