Home » Știință » Un mesaj despre un robot ucigaş a inflamat twittosfera

Un mesaj despre un robot ucigaş a inflamat twittosfera

Un mesaj despre un robot ucigaş a inflamat twittosfera
Publicat: 03.07.2015
O jurnalistă de la publicaţia britanică Financial Times a devenit un fenomen în social media după ce a postat, la 1 iulie, un tweet despre un accident de muncă în care un bărbat a fost ucis de un robot în uzina Volkswagen din Germania.

Explicaţia acestei situaţii inedite a fost că jurnalista se numeşte Sarah O’Connor, nume aproape similar cu al personajului principal feminin Sarah Connor, care luptă contra roboţilor în filmul ‘Terminator: Genesys’ care fusese lansat cu numai câteva zile înainte, la 25 iunie. Mulţi internauţi au opinat că relatarea era, de fapt, un mod de a face publicitate pentru film.

Ca urmare a acestei coincidenţe, mesajul ziaristei londoneze a fost distribuit cu viteza fulgerului şi, în numai o oră, peste 30.000 de profiluri de pe Twitter au interacţionat, ‘bulgărele de zăpadă’ crescând în continuare, după cum relatează presa din Marea Britanie.

Sarah Connor, ea însăşi o luptătoare, este mama liderului rezistenţei oamenilor contra Skynet, un sistem de supercomputere ce fusese construit pentru a înlocui factorul de decizie uman.

Din avalanşa de comentarii şi reacţii la postarea despre accident nu a lipsit ironia, dar, jurnalista a susţinut că nu a văzut filmul din seria ‘Terminator’ şi nici nu ştia ce este Skynet. Totodată, a reamintit cu sobrietate că relatarea sa era despre un om care a murit în realitate. Aceste lămuriri nu i-au oprit însă pe fani să-i urmărească contul, atraşi de numele tizei sale fictive.

Sursă: Agerpres

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase