Home » Știință » Hormonii traderilor duc la creşterea riscurilor asumate în tranzacţiile de pe bursele internaţionale

Hormonii traderilor duc la creşterea riscurilor asumate în tranzacţiile de pe bursele internaţionale

Hormonii traderilor duc la creşterea riscurilor asumate în tranzacţiile de pe bursele internaţionale
Publicat: 06.07.2015
Hormonii cortizol şi testosteron îi influenţează pe traderii de pe pieţele bursiere să îşi asume mai multe riscuri financiare într-un mediu stresant şi competitiv, reiese dintr-un studiu.

Autorii cercetătorii avertizează că fluctuaţii ale nivelului celor doi hormoni ar putea avea un rol semnificativ în destabilizarea pieţelor financiare.

Oamenii de ştiinţă au recreat în laborat condiţiile de muncă ale unei companii care se ocupă cu tranzacţii bursiere şi au măsurat felul în care se modifica nivelul celor doi hormoni în rândul unor voluntari care au participat la studiu.

Ei au observat că atunci când au primit doze de cortizol sau testosteron, modelele de investiţii s-au orientat că asumarea unor riscuri mai mari, respectiv către investirea în active mai riscante.

Cercetătorii au precizat că nivelul ridicat de cortizol a influenţat în mod direct comportamentul, în timp ce testosteronul le-a indus o stare de optimism cu privire la evoluţia preţurilor şi implic a câştigurilor pe care le vor genera investiţiile făcute.

Cortizolul este produs în mod natural de corpul uman. Acesta este eliberat ca răspuns la stres sau la un nivel redus al glucozei în sânge.

Sursă: International Business Times

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase