Home » Știință » De ce au bărbaţii un simţ al orientării mai bun decât femeile

De ce au bărbaţii un simţ al orientării mai bun decât femeile

Publicat: 27.12.2015
De ce au bărbaţii un simţ al orientării mai bun decât femeile
Un studiu publicat în revista Behavioral Brain Research arată că bărbaţii au un simţ al orientării mai bun decât femeile

Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea Norvegiană de Ştiinţe din Trondheim şi a fost aplicat pe un număr mic de persoane. În primul experiment, 18 bărbaţi şi 18 femei au fost folosiţi, în timp ce în al doilea studiu au fost folosite 42 de femei.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că studiul scoate în evidenţă capacităţi mai bune deţinute de bărbaţi în ceea ce priveşte simţul orientării. În prima parte, participanţii au fost cuplaţi la un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică(fMRI) şi li s-a cerut să completeze un labirint virtual.

Bărbaţii s-au demonstrat a fi mai buni utilizatori ai punctelor cardinale. Au reuşit să ajungă la capătul labirintului mai bine şi de asemenea au rezolvat mai multe sarcini alocate, cum ar fi găsirea unei maşini galbene. Participanţii folosit ochelari 3D şi un joystick în labirint în timp ce au fost înregistrate imagini cu creierele lor.

“Simţul orientării la bărbaţi a fost mult mai eficace. Ei au ajuns pur şi simplu la destinaţie mai repede”, a declarat Carl Pintzka, medic şi doctor candidat al Departamentului de Neuroştiinţe.

În al doilea experiment, 42 de femei au fost împărţite în două grupuri de 21. La o jumătate i s-a administrat puţin testosteron, iar la cealaltă placebo. Nici unul dintre grupuri nu a avut cunoştinţă de ce i s-a administrat.

Citeşte continuarea în Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase