Prima pagină Stiinta

Stephen Hawking a lansat o distincţie deosebită: ''Sunt bucuros să spun că mă aflu astăzi aici nu să primesc o medalie, ci să anunţ eu una''

Redactia Descopera.ro | 12.17.2015 | ● Vizualizări: 3760

Celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking a inaugurat, miercuri, la Londra, distincţia care-i poartă numele şi care recompensează promovarea ştiinţei prin diferite modalităţi de comunicare.

''The Stephen Hawking Medal for Science Communication'' este distincţia pe care o vor primi toţi cei care ajută la promovarea ştiinţei prin diferite canale, precum filmul, muzica, literatura sau arta, potrivit AFP.

''Sunt bucuros să spun că mă aflu astăzi nu să primesc o medalie, ci să anunţ eu una'', a glumit omul de ştiinţă într-o conferinţă desfăşurată la Royal Society din Londra.

Stephen Hawking, care se exprimă cu ajutorul unui computer din cauza maladiei de care suferă - scleroză laterală amiotrofică, a mărturisit că, în momentul în care a scris bestseller-ul ''A Brief History of Time'' (Scurtă istorie a timpului), nu credea că va fi citită de prea mulţi, pe motiv că este ''o carte grea despre fizică''. ''Din fericire pentru mine, s-a dovedit a nu fi adevărat'', adăugat el.

''Oamenii din întreaga lume au un apetit incredibil pentru ştiinţă. Ei vor să ştie, vor să o înţeleagă'', a mai spus Hawking.

Primele trei medalii vor fi acordate vara viitoare pentru trei categorii: ştiinţifică, artistică şi cinematografică. Câştigătorii vor fi anunţaţi în  cadrul festivalului Starmus, care îmbină astronomia şi muzica şi care se va desfăşura în Insulele Canare, în perioada 27 iunie — 2 iulie.
 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI