Home » Știință » Cât mai ai de trăit? O analiză a expectoraţiei îţi poate spune când vei MURI

Cât mai ai de trăit? O analiză a expectoraţiei îţi poate spune când vei MURI

Publicat: 31.12.2015
Un test de salivă ar putea prezice cât timp mai avem de trăit. Cercetatorii au descoperit că nivelurile unui anumit anticorp spun cât de aproape este o persoană de moarte.
Pentru a ajunge la această concluzie au fost luate probe de la 639 adulţi în 1995, care au fost urmărite şi analizate timp de peste 19 ani.
 
Cercetătorii au descoperit că nivelurile de imunoglobulină secretorie A (IgA) e mai scăzut la persoana care e mai aproape de moarte. Anticorpii sunt folosiţi de organism pentru a lupta împotriva infecţiilor şi sunt secretaţi de celulele albe din sânge. Cercetatorii au declarat că aceşti chimici par a fi un indice de risc a mortalităţii.
 
Testarea niveIurilor de IgA poate fi folosit ca mod de a afla starea generală de sănătate.  Anna Phillips, cercetător la Universitatea din Birmingham, a declarat: „Există o serie de factori care pot afecta producţia de anticorpi şi menţinere a nivelurilor lor. Există unii factori asupra cărora nu putem exercita control precum: vârsta, boala, dar starea noastra generală de sănătate poate afecta, de asemenea, nivelurile acestora; stresul, dieta, exerciţii fizice, alcoolul şi fumatul, toate pot influenţa aceste niveluri”.
 
 
Echipa de cercetători de la Universitatea din Birmingham cred că următorul pas ar fi să realizeze un studiu longitudinal mai mare, pentru a investiga legătura bolilor infecţioase şi evoluţia bolii pentru a oferi o mai bună înţelegere a mecanismelor din spatele acelor rezultate obţinute în acest studiu.
 
Pentru cei care nu vor să aştepte până când testul de salivă va fi expus publicului, există un test online numit UK Longevity Explorer, care poate determina dacă o persoană va supravieţui următorii cinci ani. 
 
Acest test online a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă suedezi şi se adresează persoanelor între 40 şi 70 de ani. Acesta acţionează prin a primi răspuns la 11 întrebări pentru femei şi 13 pentru bărbaţi şi oferă o şansă procentuală de deces în următorii cinci ani.
 
Saliva devine tot mai folosită ca instrument de predicţie de oamenii de ştiinţă. Testele de salivă sunt văzute ca fiind mai convenabile decât testele de sânge, deoarece nu necesită perforarea pielii pentru a obţine o probă.
 
Sursa: Mail Online
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase